An application of balanced scorecard (bsc) as a strategic management tool in Bornova Municipality
Bornova Belediyesinde balanced scorecard'ın (bsc) stratejik yönetim sistemi olarak uygulanması
  1. Tez No: 213059
  2. Yazar: MUSTAFA TEKİR
  3. Danışmanlar: PROF.DR. EDİP TEKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, İşletme, Industrial and Industrial Engineering, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kamu Sektörü, Stratejik Harita, Balanced Scorecard Uygulanması, İçsel ve dışsal performans ölçümü, Public Sector, Strategy Map, Balanced Scorecard Application, Internal and external performance measurement
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu tezin amacı kamu sektöründe performans ölçüm sistemini açıklamaktır. Kamu sektörü olan Bornova Belediyesinde içsel ve dıssal performansın ölçüm sisteminin BSC (Balanced Scorecard) uygulaması ve incelenmesi. Öncelikle Balanced Scorecard'ın ilgilendigi konular organizasyonun içsel yapısı, finansal ve islevselligi, dıs çevrenin incelenmesidir. Uygulama safhasında, sadece Bornova Belediyesinin içsel degerleri yanında finansal yapısı ve içsel isleyisi yanında Bornavalı hemsehrilerin anketi ve Belediye kaynaklarının incelenmesidir. Sonuçta ise stratejik harita ile en uygun stratejik plan seçilmis ve uygulanmıstır. Bu tezde sunulan Bornova Belediyesinin Balanced Scorecard uygulanmasını stratejik planlama aracı olarak sunulmustur.
Özet (Çeviri)
The goal of this thesis is presenting of a performance measurement system in public sector. The internal and external performance of a non-profit-organization Bornova Municipality House is examined by using BSC into performance measurement system. The Balanced Scorecard focuses primarily on internal structure, finance and business processes of an organization and its external circumference. In the implementing phase, not only the internal assets of Bornova Municipality as financial structure and internal-processes but also the expectations of Bornova?s citizens and Municipality?s sources with an enquiry have been examined. Finally, the suitable strategic plans have been chosen and aligning to the strategic map. In this article, it is representing that the Balanced Scorecard application had used as a strategic planning tool in Bornova Municipality House.