İzmir içi körfezi pelajik mikroflora ve mikro fauna da mevsimsel değişimler
Seosanal variations of mikroflora and mikrofauna in the inner bay of İzmir
  1. Tez No: 213095
  2. Yazar: ÖVÜNÇ YEŞİL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İSMET ÖZEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Deniz Bilimleri, Marine Science
  6. Anahtar Kelimeler: Microplankton, quantativite, qualtativite, community
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Canlı Deniz Kaynakları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
İzmir İç Körfezi içindeki birincil üretimde, mikroflora ve mikrofaunada, bunlarlabağlantılı olarak sıcaklık ilişkileri incelenmiştir.Bu çalışmada İzmir İç Körfezi'nde seçilen 5 istasyonda, Aralık 2003 ve Eylül2004 tarihleri arasında mevsimlik olarak yapılan örneklemeler sonucu fitoplanktonve zooplanktonun kantitatif ve kalitatif değişimleri değerlendirilmiştir.Ortamdaki fizikokimyasal parametreler ölçülmüştür. Elde edilen verilerlefitoplankton ve zooplanktonun sıcaklığın etkisinde mevsimsel bazda değişimleriincelenmiştir.Yapılan çalışma sonucunda kış mevsiminde iç körfezdeki tüm istasyonlardaDiyatom türlerinin baskın olduğu gözlenmiştir. Dinoflagellat türlerinin Mayıs 2004de aşırı çoğaldığı tespit edilmiştir. Ciliat türlerinin ise Eylül 2004 de Konakİstasyonunda baskın olduğu tespit edilmiştir.Anahtar Sözcükler : Mikroplankton, kommunite, kantitatif, kalitatif
Özet (Çeviri)
It is studied that primary production, microflora and microfauna and thetemperature relationships related to these in İnner İzmir Bay.This study was carried out between December 2003 and September 2004 onseasonal basis at 5 stations of İnner Bay of İzmir and quantitative and qualtitativechanges in phytoplankton and zooplankton were evaluated.The physicochemical parameters in the environment was measured. By regardingthe obtained data; it was studied the variations in phytoplankton, zooplankton andtemperature through the seasonal.According to the results of the study, Diatom species were observed as highdominance in all over the inner bay stations in winter season. Dinophylagellataspecies were over exeeded in May 2004. Cilliata species were determined inSeptember 2004 in Konak Stations.