Narlı (Kahramanmaraş)-Aşağımülk (Gaziantep) arasında kalan bölgenin floristik yönden incelenmesi
The floristic investigation of areas between Narlı (Kahramanmaraş)-Aşağımülk (Gaziantep)
  1. Tez No: 213673
  2. Yazar: OSMAN BEDRETTİN AKKAYA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET İLÇİM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Botanik, Biology, Botany
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Narlı (Kahramanmaraş) Aşağımülk (Gaziantep), Sistematik, Flora, Narlı (Kahramanmaraş) ? Aşağımülk (Gaziantep), Systematic
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Bu araştırma 2004-2005 yılları arasında Narlı (Kahramanmaraş) Aşağımülk (Gaziantep) arasında kalan alanların florasını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Araştırma alanı Kahramanmaraş il sınırları içerisinde yer almaktadır ve grid sisteminde C6 karesi üzerinde bulunmaktadır. Araştırma alanında 37 familya ve 149 cinse ait 265 takson tespit edilmiştir. Bunlardan 25 tanesi C6 karesi için yeni kayıttır. Araştırma sırasında teşhis edilen taksonlardan 21 tanesi endemik olup, endemizm oranı %9.92'dir. Bitkilerin fitocoğrafik bölgelere dağılımı ise şöyledir: Akdeniz Elementleri %17.28, İran?Turan Elementleri %18.11, Avrupa-Sibirya Elementleri ise %4.90. Sahada en çok taksona sahip olan familyalar; Fabaceae (25tür), Compositae (41 tür), Graminae (24 tür) şeklindedir. En fazla tür içeren cinsler ise; Trigonelle ( tür 9), Trifolium (7 tür), Silene (6 tür) şeklindedir.
Özet (Çeviri)
This investigation was carried out on the flora of areas between Narlı-Aşağımülk The research area is located in the Kahramanmaras and Gaziantep province and on the C6 square by grid system. In the area, 265 taxa found which are belong to in 37 families and 149 genera. Twelwe of these taxa are new record for the C6 square. 36 of these taxa are endemic and rate of endemism is %9.92. The distribution of taxa by the fitogeographic sections is as follows; %17.28 is Medit Element, %14.62 is Irano ? Turanien Element, %4.90 is Europea ? Siberia Element. The families which have the most taxa in research area are as follows : Fabaceae (25 spp.), Compositae (41spp.), graminea(24 spp.), Labiate (35 spp.). Containing the number of species the major genera in this area are as follows: Trigonelle ( tür 9), Trifolium (7 spp.), Salvia (9 spp.), Silene (6 tür). Following of the determined taxa are rarely distributed and they must be covered: