2. dereceden eğriler ve alt manifoldlar
Submanifolds and curves of order 2
  1. Tez No: 213815
  2. Yazar: SEVDA AKGÜÇ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. NEJAT EKMEKCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Riemann manifoldu, Riemann altmanifoldu, Frenet çatısı, çemberler, helisler, extrinsic hiperküreler, ikinci dereceden eğriler, Riemann manifold, Riemann submanifold, Frenet frame, circles, helices, exrinsic spheres, curves of order 2
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm, giriş kısmına ayrılmıştır. İkinci bölümde, çalışmamız için gerekli olan tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde, Riemann manifoldlarında çemberler ve helisler incelenmiş ve bir Riemann altmanifoldunun dış hiperküre olma şartları verilmiştir. Dördüncü bölümde, Riemann manifoldlarında çemberlerin ikinci derece eğri olma şartları incelenmiştir. Beşinci bölümde, Kahler manifoldları üzerinde çemberler ve ikinci dereceden eğriler incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of five chapters. The first chapter is devoted to the introduction. In the second chapter, the required definitions and theorems are given. In the third chapter, helices and circirles of Riemann manifolds are examined and the necessary conditions for a Riemann submanifold to be an extrinsic sphere are given. In the fourth chapter, the necessary conditions for circles at Riemann manifolds to be Curves of Order 2 are examined. In the fifth chapter, circles and curves of order 2 on Kahler manifolds are examined.