Pozitif lineer operatör dizilerinin A-istatistiksel yakınsaklığı
A-statistical convergence of sequences of positive linear operators
  1. Tez No: 213814
  2. Yazar: ÇİĞDEM ÇULHA
  3. Danışmanlar: PROF.DR. CİHAN ORHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: A-istatistiksel yakınsaklık, pozitif lineer operatör dizisi, ağırlıklı uzay, Korovkin teoremi, A-statistical convergence, sequence of positive linear operators, weighted spaces, the Korovkin theorem
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 43
Özet
Bu yüksek lisans tezi beş bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm giriş kısmına ayrılmıştır. İkinci bölümde, pozitif lineer operatör, ağırlıklı uzay kavramları tanıtılıp bunlara ilişkin bazı sonuçlar hatırlatılmıştır. Üçüncü bölümde, ağırlıklı uzaylarda klasik Korovkin tipi yaklaşım teoremleri ve bunlara ilişkin sonuçlar verilmiştir. Dördüncü bölümde, A-istatistiksel yakınsaklık kavramı tanıtılmış ve A-istatistiksel yakınsaklık kullanılarak ağırlıklı fonksiyon uzayları üzerinde tanımlı pozitif lineer operatör dizileri için Korovkin tipi yaklaşım teoremleri elde edilmiştir. Son bölümde ise, A-istatistisel yakınsaklık oranı kavramı tanıtılmıştır ve A-istatistiksel yakınsama oranına ilişkin bazı teorem ve sonuçlar verilmiştir. Ayrıca bu sonuçlardan klasik yakınsama oranı da elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of five chapters. The first chapter has been devoted to the introduction. In Chapter two, the concepts of positive linear operator and weighted spaces have been recalled and some results concerning these concepts have also been considered. In Chapter three, the classical Korovkin type convergence teorems and results concerning these teorems of sequences of positive linear operators on weighted spaces are considered. In Chapter four, the concepts of A-statistical convergence has been recalled and then some Korovkin type approximation theorems on weighted spaces has been studied via A-statistical convergence. In the final chapter, the concept of A-statistical rates of convergence has been given. Furthermore some theorems and results have been examied. Moreover the classical rates of convergence of the sequence of positive linear operators have also been deduced.