Altmaksimal uzayların modal lojiği
Modal logics of submaximal spaces
  1. Tez No: 213954
  2. Yazar: ÖNDER HAZAROĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TAHSİN ÖNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Altmaksimal uzaylar, nodec uzayı, modal lojik, Submaximal space, nodec space, modal logic
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Bölümü
  12. Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
Ön Bilgiler bölümü dışında bu tez, esas olarak iki bölümdenoluşmaktadır.2. bölümde; bir topolojik uzayda modal diamond operatörünün kapanışoperarörü olarak yorumlandığında, altmaksimal ve nodec uzayların modallojiği incelenmiştir. Altmaksimal uzayların modal lojiği nodec uzayların modallojiğinin öz genişlemesi olduğu gösterilmiştir.3. bölümde altmaksimal ve nodec uzayların modal lojikleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In addition to Introduction and Preliminaries Chapters the thesisconsists essentially of two chapters.In Chapter 2 while interpreting the modal diamond as the closureoperator on the topological spaces, the modal logic of submaximal spaces andthe nodec spaces are examined. It is shown that the modal logic of submaximalspaces is the proper extension of the modal logic of nodec spaces.In Chapter 3, the modal logics of submaximal spaces and nodec spacesare analysed deeply.