Su yalıtımı ve su geçirimsizlik katkı oranlarının beton su emmesine ve basınç dayanımına etkilerinin araştırılması
Study on the effects of waterproofing and water repellent admixtures dosage on the water permeability of concrete and the on comperessive strengths
  1. Tez No: 214012
  2. Yazar: KEVSER AKYOL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET CELAL APAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Teknik Eğitim, İnşaat Mühendisliği, Technical Education, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Su yalıtımı, su yalıtım malzemeleri, beton ve harç malzemelerinin su geçirimsizliği, Water insulation, water insulation products, concrete and mortar waterproofing
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Teknik Eğitim Bölümü
  12. Bilim Dalı: Yapı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 130
Özet
Bu çalışmada; yapılarda su yalıtımında kullanılan su yalıtım malzemeleri, su yalıtımının yapılarda uygulamaları ve geçirimsizlik sağlayan katkı türlerinin betona etkileri deneylerle açıklanarak altı bölümde incelenmiştir. Birinci bölümde Türkiye'de ve Dünya'da yalıtım ile ilgili çalışmalar ve su yalıtımının önemi irdelenerek, binalarda oluşan su sorunları ve bu sorunların kullanıcılar üzerindeki etkileri incelenmiştir. İkinci bölümde su yalıtım malzemeleri, Türkiye'de ve Dünya'da su yalıtım pazarı, su yalıtım malzemelerinin uygulanması ve dikkat edilecek hususlar ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır. Üçüncü bölümde çatılarda su yalıtımının önemi, çatılarda su yalıtımının uygulama safhaları ve çatı yalıtımı ile ilgili kurallar incelenmiştir. Dördüncü bölümde temellerde su yalıtımı, su ve korozyonun etkileri, temellerde su yalıtımının tasarımı ve uygulamaları açıklanmıştır..Beşinci bölümde ise; duvar, döşeme ve ıslak hacimlerde su yalıtım uygulamaları ayrıca betonarme köprü ve viyadüklerde su yalıtımın safhaları açıklanmıştır. Altıncı bölümde geçirimsizlik sağlayan katkı türleri, betona etkisi laboratuar deneyleri ile açıklanmıştır. Her altı bölümde de su yalıtımı, su yalıtım malzemeleri ve uygulama safhaları incelenmiştir
Özet (Çeviri)
In this study, structural waterproofing products, structural water insulation applications and effects of waterprofing admixtures on the concrete were investigated in six parts.In the first part, studies on water insulation carried out in Turkey and in the world and the importance of waterproofing were analysed, waterproofing problems and negative effects of these problems on people were examined.In the second part, water insulation products, market analysis of these products, their application processes and important points to consider during these applications are explained in details. In the third part, importance of roof waterproofing, its application stages and building rules for roof water insulation were investigated. In the fourth part, foundation waterprofing, impacts of water and corrosion, design and application of this insulation were analysed.In the fifth part, wall, slab, wet area, bridges and viaducts waterproofing application processes were explained. In the last part, different waterproofing admixtures, their effects on the concrete were analysed by laboratory trials.In each six part, water insulation, waterproofing products and their application processes were investigated.