Italian furniture design after 1945
  1. Tez No: 21519
  2. Yazar: SEDEF AKSOY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YILDIRIM YAVUZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İç Mimari ve Dekorasyon, Interior Design and Decoration
  6. Anahtar Kelimeler: İtalyan Mobilya Tasarımı, tasarımcılar, akımlar iv
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
ÖZET 1945 SONRASI İTALYAN MOBİLYA TASARIMI Sedef AKSOY İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Yıldırım Yavuz Şubat 1992 Bu çalışmanın amacı ikinci Dünya Savaşı sonrasında giderek artan bir gelişme göstererek uluslararası başarı kazanan İtalyan mobilya tasarımını değişik açılardan incelemektir. Politik, kültürel ve sosyo-ekonomik etkiler, teknolojik gelişmeler, malzemelerin yenilikçi tasarımların yaratımındaki kullanımı tarihsel bir perspektif içinde incelenmiştir. İtalyan mobilya tasarımının başarı kazanmasını destekleyen çeşitli etkenler; üretici firmalar, tasarımcılar, ulusal ve uluslararası Milano mobilya fuarları, süreli yayınlar, Altın Pergel ödülleri araştırılmıştır, öncü tasarımcılar ve önemli tasarım akımları felsefi ve artistik ilgi alanları göz önüne alınarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ITALIAN FURNITURE DESIGN AFTER 1945 Sedef AKSOY M.F.A. in Interior Architecture and Environmental Design Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Yıldırım YAVUZ February, 1992 The aim of this study is to investigate the Italian furniture design from different aspects which has showed an incremental development and has gained an international success after the Second World War. Political, cultural and socio-economic impacts, technological developments and the materials that are used to create innovative designs are discussed in a historical perspective. Various factors that support its success; manufacturing firms, the designers, Milan furniture fairs and Triennials, periodicals and Composso D'oro awards are analysed. The important design movements and leading designers of Italian furniture design are studied taking into consideration their philosophical and artistic concerns. Key Words : Italian furniture design, designers, movements i i i