Fuzzy Un-kümeler ve fuzzy (U,n)-sürekli fonksiyonlar
Fuzzy Un?sets and fuzzy (U,n)?continuous functions
- Tez No: 216094
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EFTAL TAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Fuzzy Minimal İç, Fuzzy Minimal Kapanış, Fuzzy Um-küme, Fuzzy Un-küme, Fuzzy (U, n)-sürekli fonksiyon, Fuzzy Minimal Interior, Fuzzy Minimal Closure, Fuzzy Um-sets, Fuzzy Un-sets, Fuzzy (U, n)-continuous functions
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Topoloji Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 45
Özet
Bu tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, tez konusu tanıtılmış ve konu ile ilgili çalışmalar hakkında gerekli bilgiler verilmiştir.İkinci bölümde, bu tezi anlamada kolaylık sağlayacak genel bilgiler ve gerekli tanımlar yer almıştır.Üçüncü bölümde, M.Alimohammady ve M.Roohi'nin tanımladığı fuzzy minimal uzaylarda fuzzy Um-küme kavramı verilmiş ve notasyonları değitirilmiştir. Ayrıca fuzzy Um-küme kavramımdan esinlenilerek fuzzy Un-küme kavramı geliştirilmiş ilgili bazı teoremler ve önermeler ispatlanmış daha sonra fuzzy Um-küme kavramı ile arasındaki ilişki belirtilmiştir.Dördüncü bölümde, bu kümeleri taşıyan fuzzy fonksiyonlar ve bazı süreklilik tipleri üzerinde durulmuş ve bazı teoremler ispatlanmıştır.Sonuçlar son bölümde verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of five chapters. In the first chapter, the topic of thesis is introduced. The background knowledge on this topic is shortly given.In the second chapter, the necessary definitions are generated to make easy to understand the thesis.In the third chapter, Um-set defination, which was given by M.Alimohammady and M.Roohi, is introduced and the notations of Um-set are changed. In addition, Un-set defination is given to be inspried by Um-set in this chapter. Furthermore, some theorems and propositions about Un-set is proved and then, the relationships between Um-set and Un-set is investigated.In the fourth chapter, Um-continuous and Un-continuous functions are presented and some theorems are proved.Results are given in the last chapter.