Synthesis and characterization of macroporous poly(acrylamide-methacrylamido histidine) cryogels and their use in antibody purification
Makrogözenekli poli(akrilamid-metakrilamidohistidin) kriyojellerin sentezi, karakterizasyonu ve antibadi saflaştırılması için kullanılması
- Tez No: 216416
- Danışmanlar: PROF.DR. ADİL DENİZLİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyokimya, Kimya, Biochemistry, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Afinite kromatografisi, Kriyojel, Protein Saflaştırma, IgG, Affinity Chromatography, Cryogel, Protein Purification, IgG
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
Poli(akrilamid-metakrilamido histidin) [poli(AAm-MAH)] kriyojeli monomerlerin sulu çözeltilerinin bir şırınga kolon içerisinde dondurulmasıyla gerçekleştirilen yığın polimerizasyonu ile hazırlandı. Eridikden sonra, monolitik kriyojel, 10-100 ?m boyutunda gözeneklere sahip sürekli polimerik bir matriks oluşturdu. Poli(AAm- MAH) kriyojeli, şişme testi, FTIR ve taramalı elektron mikroskobu (SEM) çalışmaları ile karakterize edildi. Poli(AAm-MAH) monolitik kriyojelinin denge şişme oranı 6,97 g H2O / g kriyojel olarak bulundu. Poli(AAm-MAH) kriyojeli, sulu çözelti ve insan plazmasından immünglobulin G (IgG) adsorpsiyon-desorpsiyon çalışmalarında kullanıldı. Non-spesifik IgG adsorpsiyonu 0.22 mg/g olarak bulundu. Sulu çözeltiden maksimum IgG adsorpsiyon miktarı, HEPES tamponu pH 7.4'te 32.879 mg/g olarak bulundu. En yüksek IgG adsorpsiyonu plazmadan sağlandı (100 mg/g). Poli(AAm-MAH) kriyojelden IgG'nin desorpsiyonu 1M NaCl içeren 20 mM 'lük pH 4 asetat tamponu kullanılarak gerçekleştirildi. Adsorpsiyon kapasitesinde önemli bir azalma olmaksızın, poli(AAm-MAH) kriyojeli ile IgG'nin tekrarlanabilir bir şekilde adsorlanıp desorplandığı gözlendi.
Özet (Çeviri)
Poly(acrylamide-methacrylamidohistidine) [poly(AAm-MAH)] cryogel was prepared by bulk polymerization which proceeds in aqueous solution of monomers frozen inside a syringe column (cryo-polymerization). After thawing, the monolithic cryogel contains a continuous polymeric matrix having interconnected pores of 10- 100 ?m size. Poly(AAm-MAH) cryogel was characterized by swelling studies, FTIR and scanning electron microscopy. The equilibrium swelling degree of the poly(AAm-MAH) monolithic cryogel was 6.97 g H2O/g cryogel. Poly(AAm-MAH) cryogel was used in the adsorption/desorption of immunoglobulin G (IgG) from aqueous solutions and human plasma. The non-specific adsorption of IgG was very low (0.22 mg/g). The maximum amount of IgG adsorption from aqueous solution in HEPES buffer was 32.879 mg/g at pH 7.4. Higher IgG adsorption value was obtained from human plasma (up to 100 mg/g). Desorption of IgG from poly(AAm-MAH) cryogel was obtained using 20 mM Acetate buffer containing 1.0 M NaCl at pH 4. It was observed that IgG could be repeatedly adsorbed and desorbed with poly(AAm-MAH) cryogel without significant loss in the adsorption capacity.