Methods for solving fractional differential equations
Kesirli mertebeden diferansiyel denklemlerin çözüm yöntemleri
  1. Tez No: 216482
  2. Yazar: ZEYNEP SULTAN KÖSE
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. İBRAHİM KARATAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Fractional differential equations, Bagley-Torvik equation, Green?s Function method, power series method, ADM, FDM
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Bu ¸calısmada Kesirli Mertebeden Diferansiyel Denklemlerin analitik ve sayısal ¸cozum y¨ontemleri arastırılmıstır. Bu metodlar Grenn's Fonksiyonu Metodu, Adomian Decomposition Metodu, Kuvvet Serisi Metodu ve Sonlu Fark S¸emaları Metodlarıdır. Cozum yontemleri Bagley-Torvik diye bilinen AD2 t x (t) + BD3=2 t x (t) + Cg (x) = f (t) ; A 6= 0 ve B;C 2 R ¨ozel bir kesirli mertebeden diferansiyel denklem ile orneklendirilmistir. Sonu¸clar sayısal ve grafiksel olarak karsılastırılıp, bilgisayar programları ve algoritmaları yazılıp uygulanmıstır.
Özet (Çeviri)
In this study, methods for analytical and numerical solutions of the Fractional Differential Equations are investigated. These methods are Green?s Function Method, Adomian Decomposition Method, Power Series Method and Finite Difference Method. Also, they are illustrated with a special type of fractional differential equation AD2 t x (t) + BD3=2 t x (t) + Cg (x) = f (t) ; where A 6= 0 and B;C 2 R which is known as Bagley-Torvik equation. The results are compared both numerically and graphically, computer programmes and algorithms are presented.