The Effects of group counseling on the academic achievement and psychological health of male Arab freshmen students
Grupla piskolojik danışmanın üniversite birinci sınıf Arap erkek, öğrencilerin akademik başarı ve piskolojik sağlıkları üzerine etkisi
- Tez No: 21670
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FÜSUN AKKÖK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Birinci sınıf erkek Arap öğrenci, Akademik başarı, Psikolojik sağlık, Ortalama puan, üniversite giriş sınavı
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
ÖZET GRUPLA PISKOLOJİK DANIŞMANIN ÜNİVERSİTE BİRİNCİ SINIF ARAP ERKEK ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARI VE PISKOLOJİK SAĞLIKLARI ÜZERİNE ETKİSİ ANBOSI, Bashar M. Kamal Eğitim Bilimlerinde Yüksek Lisans Danışman: Doç. Dr. Füsun Akkök Haziran 1992, 113 sayfa Bu çalışma, grupla psikolojik danışma sürecinin, Orta Doğu Teknik üniversitesindeki i 1 sınıf erkek Arap öğrencilerin akademik başarılarımı ve psikolojik sağlıklarını nasıl etkiliğini araştırmayı amaçla maktadır. Çalışma bir deneysel çalışma niteliğinde olup, deney ve kontrol gruplarının bir karşılaştırması yapılmıştır. Gruplar 6 şar kişiden olunmuştur. Verilerin çözümlenmesi t-testi kullanılarak yapılmıştır. Bulgulara göre, grupla psikolojik danışma sürecini yaşayan deney grubu öğrencileri ile kontrol grubu arasında akademik başarı ve psikolojik sağlık yönünden anlamlı düzeyde farklılık vardır.Grupla psikolojik danışmanın yabancı uyruklu Arap öğrencilerin gelişimine katkısı olduğu düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE EFFECTS OF GROUP COUNSELING ON THE ACADEMIC ACHIEVEMENT AND PSYCHOLOGICAL HEALTH OF ARAB MALE FRESHMEN STUDENT ANBOSI, Bashar M.Kamal M.S. in Educational Sciences Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Fusun Akkok June, 1992, 1 13 pages This study examined the effectiveness of group counseling on the academic achievement and psychological health of Arab male freshmen students by using Experimental and Control groups. Academic achievement was measured by Grade Point Average (GPA), and the psychological health by the Malaise Inventory (MI). 12 Arab male freshmen university students enrolled in the different faculties of the Middle East Technical University, volunteered for the study and were assigned to the two groups