An instrument for measuring the critical factors of service quality in university libraries: An application of Fatih University
Üniversite kütüphanelerinde hizmet kalitesinin kritik faktörlerini belirleme amacına yönelik bir ölçeğin geliştirilmesi: Fatih Üniversitesi uygulaması
  1. Tez No: 216858
  2. Yazar: NURCAN KILIÇ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. SELİM ZAİM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgi ve Belge Yönetimi, Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Information and Records Management, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Hizmet Kalitesi, Hizmet Kalitesi Enstrümanı, Müsteri Memnuniyeti, Fatih Üniversitesi Kütüphanesi, Service Quality, SERVQUAL (Service Quality Instrument), Customer Satisfaction, Fatih University Library
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Hizmet kalitesi hakkında farklı tanımlar vardır. Arastırmacılar hizmet kalitesini ?özen göstermenin öneminin kabul edilmesi? olarak açıklarlar. Bu alandaki çogu çalısma, hizmet kalitesinin ölçümüne deginir . SERVQUAL hizmet kalitesini, bes ölçü; görünüm, güvenilirlik, heveslilik, güvence ve empati ile ölçen bir ölçüm aracıdır. Bu çalısmanın amacı kütüphanelerdeki hizmet kalitesini, kullanıcıların memnuniyetine baglı olarak ölçecek bir enstruman gelistirmektir. Yeni enstruman, SERVQUAL enstrumanın kütüphane için degistirilmis seklidir. Bu arastırma, bir kütüphanedeki müsteri memnuniyetine dayalı hizmet kalitesinin yeni gelistirilen enstruman kulanımıyla ölçülmesini, örnek çalısma olarak sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
There are different definitions about service quality. Researchers explain service quality, as ?receiving a significant amount of attention?. Most studies in this field have dealth with the measurement of service quality. SERVQUAL is a survey instrument, to measure the quality of service by five dimensions: tangibles, reliability, responsiveness, assurance, and empathy.Historically, the purpose of this study is to provide an instrument that measure service quality within libraries and service quality should be related to user satisfaction. New instrument is a modified version of SERVQUAL instrument for Library. This research also presents a case study, with an application in a university library, for the development of new instrument to more effectively measure service quality that is based on customer satisfaction.