Evâil ile ilgili hadislerin tespit ve tenkidi
Identification and elaboration of hadiths related with Evâil
  1. Tez No: 217068
  2. Yazar: BÜNYAMİN TEMİRTAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUHAMMET YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Evâil, Kıyâmet Günü, Cennet, Râvî, Rivâyet, Sened, Evâil, Doomsday, Heaven, Râvî, Riwâyah, Sanad (the chain of narratives).Evâil, Sanad (the chain of narratives)
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hadis Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
Çalışmamız üç bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde araştırmanın konusu, kapsamı, amacı ve yöntemi üzerinde durulmuştur. Evâil'in sözlük ve ıstılah anlamları, evâil ile ilgili ortaya konulan eserler gibi konular ele alınmıştır.İkinci bölümde Hz. Peygamber dönemi ve sonrası evâil rivâyetleri incelenmiştir. Bunun yanı sıra insanlık tarihi ve diğer peygamberlerle ilgili rivâyetler ele alınmıştır.Üçüncü bölümde ise Âhiret hayatıyla ilgili evâil rivâyetlerine yer verilmiştir. Bu bölüm de kendi arasında Kıyâmet Günü, Cennet ve diğer evâil rivâyetleri olarak sınıflandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Our study consists of three parts.In the first part: the theme, the content, aim and the method of the research are dealth with. Evâil's lexican and ıstılah meanings and the works relating to evâil and the subject matters like evâil are handled.In part two: The evâil narrations belonging to the Prophet Muhammed are introduced by being classsified in itself. Firstly, the evâil narrations relating to the history of mankind are mentioned and then the prophets? history are proceeded to after dealing with the Prophet the Muhammed's period and post Muhammed narrations, the narrations connected to the evâil narrations are studied.In part three: Evâil narrations of the here after are taken up. This part also deals with the Doomsday, heaven and other evâil narrations.