An evaluation of the use of educational software in efl classrooms: Teachers' and students' perspectives
İngilizce öğretiminde eğitim yazılımı kullanımının değerlendirilmesi: Öğretmen ve öğrenci görüşleri
- Tez No: 217185
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ZUHAL OKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Bilgisayar destekli dil öğretimi, Eğitim yazılımı, Öğrenci algısı, Dil öğrenme yazılımı seçme, Computer assisted language learning, Educational software, Student perspective, Selecting language learning software
- Yıl: 2008
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 116
Özet
Bu çalışmanın amacı İngilizce öğretiminde eğitim teknolojilerinin yeri, kullanımı ve değerlendirilmesi konularında var olan çalışmalara katkıda bulunmaktır. Çalışmada, öğrencilerin ve öğretmenlerin dil öğrenme yazılımı konusundaki görüşleri temel alınmıştır. Bu nedenle, İstek Vakfı Özel Gönen Okulları öğrencileri ve öğretmenlerinin görüşleri sorulmuş, öğrencilere uygulanan sormaca ve öğretmenlerle birebir yapılan görüşmeler yoluyla veri toplanmıştır. Sormaca ve görüşmelerden elde edilen verileri desteklemek ve belirli bir dil öğrenim yazılımının (WordBird's Wordland) sınıf ortamında nasıl kullanıldığı hakkında daha ayrıntılı bilgi almak amacıyla her öğretmenin bir dersi videoya kaydedilmiş ve çözümlenmiştir. Bu çalışmaya 100 ilköğretim okulu öğrencisi ve aynı okuldaki 6 İngilizce öğretmeni katılmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of the study is to contribute to the literature on evaluating and using educational technology with a specific reference to English Language Teaching contexts. It is designed to elicit data on using and assessing language learning software from both students? and teachers? perspective. Therefore, the study asks both students and teachers working at İstek Foundation Private Gönen Schools to indicate their views about using language learning software in lessons. The data have been collected through questionnaires given to students and teacher interviews. To support the data collected from the questionnaires and interviews, and to get further insights into how a specific language learning software (WordBird?s Word Land) is used in classroom environment, one lesson of each teacher has been video-recorded and analysed. Participants of the study include 100 primary and secondary school students and 6 teachers working with these students at the same school.