Contextualized language instruction: Exploring the role of authentic animated stories on the attitudes of young efl learners towards learning English
Bağlam içinde dil öğretimi: Özgün canlandırma hikâyelerle dil öğretiminin çocukların İngilizce öğrenmeye karşı tutumları üzerine etkisi
  1. Tez No: 217186
  2. Yazar: FATMA PINAR TORUN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. RANA YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Bağlam içinde dil öğretimi, özgün canlandırma hikâyeler, çocuklara İngilizce öğretimi, tutum, Contextualized language instruction, authentic animated stories, teaching English to young learners, attitude
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Bölümü
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 170
Özet
Bu çalışmada özgün canlandırma hikayeler yoluyla yabancı dil olarak İngilizce öğretiminin, çocukların dil öğrenimine karşı tutumları üzerindeki rolü araştırılmıştır.11-12 yaşlarında 31 altıncı sınıf öğrencisi çalışmaya katılmıştır. Beş özgün canlandırma hikâye, hedef dildeki temel kelime, dilbilgisi yapıları ve işlevleri kapsayan ana materyal olarak kullanılmıştır. Çalışmanın amaçları doğrultusunda, veriler; bir tutum ölçeği, bir açık uçlu anket, kişisel görüşmeler ve ders değerlendirme formları aracılığıyla toplanmıştır. Sonuçların bütünü göz önüne alındığında, öğrencilerin özgün canlandırma hikâyelerle bağlam içinde dil öğrenimine karşı tutumları olumludur. Çalışma, ayrıca, bu tür bir uygulamayla, öğrencilerin İngilizce öğrenme ile ilgili kaygılarında azalma olduğunu kanıtlamaktadır. Bu çalışmanın bulguları; özgün canlandırma hikâyelerin çocuklarda yabancı dil öğrenmeye karşı olumlu tutumlar edinmelerini sağladığını ve öğretmenlere hedef dildeki kelime, dilbilgisi yapıları ve işlevleri bağlam içinde, bağlantılı etkinliklerle kaynaştırtarak sunma ve tekrar etme imkânı verdiğini göstermektedir.
Özet (Çeviri)
In this study, the role of contextualized language instruction through authentic animated stories in teaching EFL to YLs was investigated. The potential role of using such an approach was assessed in terms of students? attitudes towards learning English. 31 sixth grade students aged 11-12 participated in the study. Five authentic animated stories were used as overarching themes into which some basic vocabulary, structures, and functions of the target language were integrated. For the purposes of this study, data were collected by employing an attitude questionnaire, an open-ended questionnaire, a semi-structured interview, and lesson evaluation forms. On the whole, the outcome of the study is that students kept their initial positive attitudes towards learning English with contextualized language instruction through authentic animated stories. The study also proved that students? concerns related to learning English decreased through such instruction. The findings of the present research suggest that authentic animated stories offer teachers opportunities to present and recycle vocabulary, grammar, and functions of the target language in context through integrating many extension activities related to the story theme.