Poverty and corruption in Post-Soviet Russia: a comparison of Yeltsin and Putin eras
Sovyet sonrası Rusya'da yoksulluk ve yolsuzluk: Yeltsin ve Putin dönemlerinin bir karşılaştırması
  1. Tez No: 218022
  2. Yazar: EMEK YILDIRIM
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. PINAR AKÇALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Rusya Federasyonu, Vladimir Putin, Boris Yeltsin, yoksulluk, yolsuzluk, The Russian Federation, Vladimir Putin, Boris Yeltsin, poverty, corruption
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 130
Özet
Bu çalısma, Boris Yeltsin ve Vladimir Putin dönemlerini karsılastırarak Sovyet sonrası Rusya'daki iki temel sorun olan yoksulluğu ve yolsuzluğu incelemektedir. Bu amaca yönelik olarak her iki liderin döneminde ortaya çıkan siyasal ve ekonomik kosullar ve bu iki liderin uyguladığı belirli politikalar üzerinde durulmustur. Tezin temel argümanı hem Yeltsin hem de Putin dönemlerinde Rusya Federasyonunda ortaya çıkan yoksulluğun ve yolsuzluğun belirli kosullarının etkilesimli olarak analiz edilmesidir.
Özet (Çeviri)
This thesis investigates the two major problems of poverty and corruption in post-Soviet Russia, by comparing Boris Yeltsin?s and Vladimir Putin?s terms of office. In order to do that, political and economic circumstances during these two presidents? eras, the reasons of these two problems, and the consequences of certain policies adapted by these two presidents are focused on. The main argument of the thesis is to analyze interactively the certain conditions of poverty and corruption in the Russian Federation under the presidencies of both Yeltsin and Putin.