İpotek karşılığı menkul kıymetleştirilmiş krediler ve muhasebe uygulamaları
Mortgage and accounting applications
  1. Tez No: 218416
  2. Yazar: ESİL ÖNAL İNAM
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYDIN KARAPINAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İpotek, Kredi, Konut, Gayrimenkul
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 155
Özet
Konut finansmanı sorunu her dönem önemini koruyan bir konu olmuştur. İKMK sistemi bu sorunun piyasa koşullarında çözümü için kullanılan en gelişmiş yöntemdir. Sistem özellikle ABD'de uzun yıllardır uygulanmaktadır.İKMK işlemlerinin yapıldığı piyasada yer alan kurumlar, zamanla önemli ekonomik roller üstlenmektedir. Son dönemde ABD'de İKMK piyasasında meydana gelen krizlerin global piyasalarda yarattığı etkinin boyutu bu durumu açıkça ortaya koymaktadır.Ülkemizde bu konu ile ilgili çalışmalara yeni başlanmış ve ?Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun? çıkarılmıştır.İşbu çalışmada İKMK sistemi incelenmiş, ipotekli finans kurumlarının kullanacağı muhasebe sistemine ilişkin önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The problem of house financing has always been an important case. Mortgage is the most developed system which is used to solve this problem in market conditions. This system is used especially in the USA for many years.Institutions in the market where mortgage obligations are performed have special economic roles as time passes. The effect of the crisis in mortgage market of the USA on global markets brings up this situation clearly.In our country, studying on this subject has just begun and ?The Act of Changing Some Laws Related to Housing Finance System? has enacted.In this thesis, mortgage system has been studied; moreover an accounting system that could be used by mortgage finance institutions has been suggested.Key Words1.Mortgage2.Credit3.House