Türkiye'de sosyal güvenlik kurumları birleşme proje analizi
Analysis project of unification social security institutions in Turkey
  1. Tez No: 219341
  2. Yazar: AHMET ÇETİNEL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAYRİ BARAÇLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, Sigortacılık, İşletme, Health Care Management, Insurance, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Güvenlik, Sigorta, Emeklilik, Genel Saglık Sigortası
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 232
Özet
Arastırmanın konusu ?Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumları Birlesme Proje Analizi? olarak belirlenmistir ve bu konuda sosyal güvenlik kurumlarının birlestirilmesi düsüncesine sebep olan kurumların sorunlarının ülke ekonomisini nasıl etkiledigine ve çözüm için gereken reform önerilerine deginilmistir. Sistem genel itibariyle incelendiginde; Emeklilik yası sorunu, mevzuat karmasası sorunu, denetim sorunu, fonların yanlıs alanlarda kullanılması sorunu, kurumlar arasındaki koordinasyon sorunu ve siyasal sorunlar yasaması sebebiyle elestirilmektedir. En önemlisi ise bu sorunlar sonucu ekonomide meydana gelen olumsuz etkilerin olusmasıdır. ncelenen konuda sistemin meydana getirdigi olumsuzlukların çözümü için birlestirme çabalarına ve reform sürecine deginilmistir. Sistem, tek basına yeterli olmayan reform önerileri sonucu meydana getirilen ve tam anlamıyla 1 Ocak 2008 tarihi itibariyle uygulanacak olan ?Yeni Sosyal Güvenlik Yasası? ile desteklenmektedir. Yasa bazı olumsuz yanlarının bulunmasına ragmen genel itibariyle incelendiginde uygulanması gerekli bir yapıyı olusturmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this research, whose subject is determined as ?Analysis Project Of Unification Social Security nstitutions n Turkey?, how the problems of the Institutions to cause the need to unification social security Institutions effect economy of the country and the proposals of reform to solve these problems are the topics touched on. Being analysed generally, the system is criticised negatively because of the problems of retirement age, complexity of the regulations, qudit problems, we of funds in wrong areas, coordination problem among the institutions and political problems. Most importantly, as a result of these problems, economy of the country is negatively offected. Bellow the topic researched, progression of reform to solve the problems caused by the system are analysed. The system is supported with the ? New Social Security Law? which is developed as a result of the reform proposals not sufficient alone and will be put into action on Jaunary 1, 2008. Although there are some negative points in the draft, when analysed generally it is noticed that putting it into action is necessary. Keywords : Social Security, Insurance, Retirement ,General Health Insurance