1980 sonrası Türkiye'deki sosyo-politik ve ekonomik değişimelerin 2000'li yıllara yansımaları
Reflection of social-poitical and economic changes in Turkey after to the tears of 2000s
  1. Tez No: 219348
  2. Yazar: SAMET SÖNMEZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET KARAKAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Değisim, sosyo-kültürel değisim, arabesk kültürü, tüketim toplumu, yeni yoksulluk, Change, socio-cultural change, arabesque culture, consumer society, new poverty
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Bölümü
  12. Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
Değisim, her toplumun yasadığı bir süreçtir. Toplumsal değisim ise, toplumun sahip olduğu temel yapılarda (siyasi, ekonomik ve kültürel) meydana gelen değisimleri içermektedir. Bu bağlamda Türkiye'de yasanan değisimler, temel yapıların birbiriyle olan iliskisini yoğun bir biçimde yansıtmaktadır. 1980 sonrası Türkiye'de yasanan değisimin 2000'li yıllara yansımasının incelenmesi bu çalısmanın temel konusunu olusturmaktadır. ?slenen konular ise toplumda meydana gelen göç, gecekondulasma, kentlesme, kültürel bosluk ve arabesk kültür, teknolojik gelismeler, tüketim toplumu ve yeni yoksullukların toplumda meydana gelen değisimlere etkisi olmustur.
Özet (Çeviri)
Change is a process that every society experiences. Social change includes the changes taking place at the underlying structures ( political, economical and cultural) of the society. In this sense, changes experienced in Turkey reflect intensely the inter-relations between the underlying structures. Analysing the reflection of the change experienced in Turkey after 1980 to 2000?s constitutes the basic subject of this study. Subjects discussed here arethe immigration, squatting, urbanization, lack of culture, arabesque culture, technological development, consumer society ,new poverty and their effectsto the change in the society.