Okul yöneticilerinin algılarına göre okul aile birliklerinin işlevlerini yerine getirmelerindeki yeterlilik düzeyi (Pendik örneği)
The level of fulfillment of the family-school union functions according to school administrators (Pendik reference)
  1. Tez No: 219575
  2. Yazar: MUSTAFA BAYLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAMİYET SAYAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Okul, Okul ? Aile - Çevre İlişkileri, Eğitim Yönetimi, Okul Aile Birlikleri, School, Relations of School-Family-Environment, Education Managment, School-Family Unions
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Okul Yöneticilerinin Algılarına Göre Okul Aile Birliklerinin İşlevlerini Yerine Getirmelerindeki Yeterlilik Düzeyi (Pendik Örneği)Bu araştırma, okul yöneticilerinin algılarına göre okul aile birliklerinin işlevlerini yerine getirmelerindeki yeterlilik düzeyini belirlemek, okul yöneticilerinin demografik özelliklerine göre farklılıkları tespit etmek ve neler yapılabileceği konusunda öneriler getirmek amacıyla yapılmıştır.Bu araştırmanın evrenini 2007?2008 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İstanbul İlinin Pendik İlçesindeki resmi ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki okul aile birliği çalışmalarına katılan 158 yönetici oluşturmaktadır. İstanbul İli Pendik İlçesindeki 79 tane resmi ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki okul aile birliği çalışmalarına katılan 158 yöneticinin tamamı örneklem olarak alınmıştır.Veriler anket yoluyla toplanmıştır. Deneklere uygulanan anketlerden elde edilen verilerin çözümlenmesinde SPSS istatistik programı kullanılmıştır. Anketten elde edilen veriler, frekans analizi ile analiz edilmiştir. Cinsiyet değişkeni için t ? testi çözümlemesi yapılmıştır. Kıdem yılı, mezuniyet durumu, Çocuk sayısı ile ilgili grup değişkenleri arasında farklılık olup olmadığını belirlemek için tek yönlü varyans analizi kullanılmıştır. Yapılan tüm istatistiksel çalışmalarda anlamlılık düzeyi 0,05 olarak kabul edilmiştir.Analizler sonucunda, okul yöneticilerinin algılarına göre okul aile birlikleri parasal konular dışındaki işlevlerini yeteri kadar yerine getirmemektedir. Okul yöneticilerinin demografik özelliklerine göre istatiksel açıdan anlamlı farklılıklar ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
The Level of Fulfillment of the Family-School Union Functions According to School Administrators ( Pendik Reference)This research is done to define the level of the family-school union functions according to school administrators, to determine differences according to demographic characteristics of school administrators and to offer what can be done.This research?s cosmos consist of 158 administrators who attended school-family union works in 79 official primary and secondary schools which are bounded to National Education Ministry in Pendik in İstanbul. All 158 administrators who attended school-family union works in 79 official primary and secondary schools in Pendik which is county of İstanbul are handled as a sample.Data are collected through survey. In the analyses of the data that are collected through surveys that explicated to test subjects SPSS statistics programmer is used. The data collected through surveys are analyzed with frequency analyses. For sex variability t-test analyses is done. To determine whether there is a difference between group variability about seniority year, education level, the number of the children or not one-way variance analyses is used. In all statistical works meaningful level is accepted as 0, 05As a result of analyses, according to perceptions of school administrators, school-family unions can?t fulfill functions efficiently except for financial issues. According to demographic characteristics of school administrators, meaningful differences emerged in statistical ways.