Türk sinemasında din adamı tiplemesi
The typecastings of religious functionary in the Turkish cinema
- Tez No: 220936
- Danışmanlar: DOÇ. DR. Y. MUSTAFA KESKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Felsefe, Sahne ve Görüntü Sanatları, Sosyoloji, Philosophy, Performing and Visual Arts, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Sinema, Din adamı, Karakter, Cinema, Religious Functionary, Character
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Din Sosyolojisi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 204
Özet
Araştırma, Türk sinemasında gözlemlenen din adamı tiplemelerinin oluşumu ve bu oluşumu besleyen unsurları ortaya koymak amacı ile yapılmıştır.Söz konusu amaçla hazırlanan araştırma, giriş kısmı hariç üç bölümden oluşmaktadır. Araştırmanın giriş kısmında araştırmanın konusu, amacı, sınırları, varsayımları ile araştırmada kullanılan teknikler üzerinde durulmuştur. Birinci bölümde araştırmanın temel kavramları, ikinci bölümde Türk sineması üzerinde etkili olan akımlar ve bu akımların en önemli filmsel örnekleri incelenmiş ve nihayet üçüncü ve son bölümünde de araştırmanın bulguları üzerinde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
This study has been done for bringing up the formation of the typecastings of religious functionary which has been observed in the Turkish cinema and for bringing up the components which keep this formation.This study consists of three chapters except the Introduction. The subject, aim, boundries, hipotez and techniques of the study has been dealed with in the Introduction. The basic concepts of the study has been dealed with in the First Chapter; The movements which are effective on Turkish Cinema and the most important movie examples of these movements have been examined in the Second Chapter;the findings of the study has been dealed with in the Third Chapter.