Meşşai filozofları ile modern filozoflara göre zaman kavramının karşılaştırılması
The comparison of the time Meşşai philosophy and western philosophy
- Tez No: 220937
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CEVDET KILIÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Felsefe, Religion, Philosophy
- Anahtar Kelimeler: Evren, Zaman, Hareket, Mekân, Cosmos, Time, Movement, Place
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe Bölümü
- Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 137
Özet
Zaman kavramı, birçok felsefi sistemlerin ve İslam Filozoflarının ilgisini çeken bir konudur. Evrenin var oluşu ile yakından ilgili olan zamanı, tanımlanması gereken bir kavram olarak görmüşlerdir. Biz ise İslam Filozofları ve Batılı Filozoflar arasında zaman felsefesi anlayışlarından yola çıkarak hazırladığımız karşılaştırma ile zaman felsefesinin üzerinde durmaya çalışacağız.
Özet (Çeviri)
The time consept is a topic in interested many philosphical system and İslam Philosopher. The universe?s existence with to be concarned the time day heve seen also consept to be desined.We are going to study on the importance of the time philosophy by comparing Meşşai Philosophy and Western Philosophy.