Tedarik zinciri yönetiminde ulaştırma modeli optimizasyonu: Otomotiv sektöründe bir uygulama
Distribution model optimization at supply chain management: Case study for automotive industry
- Tez No: 222140
- Danışmanlar: PROF.DR. DEMET BAYRAKTAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, İşletme, Industrial and Industrial Engineering, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Tedarik Zinciri Yönetimi, Ulastırma Modeli Optimizasyonu, Matematiksel Programlama, Supply Chain Management, Distribution Model Optimization, Mathematical Modelling
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu çalısmada, tedarik zinciri yönetiminin artan rekabet kosulları ve küresellesen ekonomi birlikte izledigi gelisim izlenmis, tedarik zinciri optimizasyon modelleri üzerinde durulmus ve tedarik zinciri yönetiminde ulastırma modelleri optmizasyonu konusu islenmistir. Otomotiv sektöründe yapılan bir uygulama ile tedarik zincirinde matematiksel modelleme ile ulastırma modeli optimizasyonu yapılmıstır. Elde edilen sonuç, otomotiv sektöründe tedarik zinciri tasarımının önemini pekistirmis ve dogrusal programla ile modellenen araç dagıtım modelinin isletmenin stratejik kararlarına ısık tuttugu gösterilmistir.
Özet (Çeviri)
In this study, historical evolution of supply chain management has been investigated in the scope of economic globalization and increasing competition. And distribution models for supply chain management was explained. Distribution optimization modelling study done for automotive industry with mathematical modelling. The study emphazided the the importance of the supply chain design. Achieved distribution model optimized with mathematical modelling lead the companies strategical decisions for vehicle distribution.