Kentsel dönüşüm projeleri ve kuzey Ankara kent girişi projesi
Urban regeneration projects and project of entering north Ankara
  1. Tez No: 222366
  2. Yazar: HAKAN ZEYDANLI
  3. Danışmanlar: DR. AKIN ERİŞKON
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Şehircilik ve Bölge Planlama, Civil Engineering, Urban and Regional Planning
  6. Anahtar Kelimeler: Kentsel Dönüsüm, Kentsel Yönetim ve Yöneticileri, Finansal model, Urban regeneration, City management and administrator, financial models
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yapı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
Son günlerin sık duyulan kavramlarından biri kentsel dönüsüm projeleridir. Bu projelerin kapsamı büyük, sonuçları ise sadece sektörel etkilerin yanı sıra, toplumsal etkiler yaratarak makro ekonomiye ciddi katkılar yapacak projelerdir. projeler sehirlerin çehresini değistirecek ve yeni cazibe merkezleri yaratacaktır. Bu sayede projeler bölgenin emlak piyasasını hareketlendirmekle beraber sehrinde emlak piyasasında bir etkiye sahip olacaktır. Genelde varoslarda yapılan bu dönüsüm projeleri bölgede yasayan hak sahiplerinin daha yasanabilir ortamlara kavusmasıyla bu kesimin daha kaliteli kamu hizmeti almasına sebep olacaktır. Tüm etkiler domino etkisi ile düsünülünce baslanılan projeler ülkenin sosyo-ekonomik durumuna pozitif yönde katkı sağlayacaktır. Konunun finans ve hukuk boyutu da karmasıktır. Hak sahipleri ile girisimci diye tanımladığımız belediye veya kamu iliskisi, anlasma sartları ve anlasmazlık noktaları irdelenmistir.Tez içerisinde finans modelleri ve hukuki prosedürleri de bulacaksınız. Bu çalısmanın konuya ilgi duyanlara, mühendis ve mimarlara, sehir yönetici ve adaylarına faydalı olacağını umut ediyorum.
Özet (Çeviri)
One of the concepts being heard mostly in recent days are urban regeneration projects. The ranges of these projects are big and the results of them are the ones creating also social effects beside the sectoral effects seriously contributing to macro economies. The projects will change the face of the cities and create new charming centers. So the projects are going to activate the retail market though have a big role on the retail market. These transformation projects usually being done in suburbs together with the right owners obtaining the more ?able to live? environments will cause this region of people to get public services having more quality. By thinking all effects together with domino effect between the projects being started are going to contribute to the social economic situation of the country positively. Also financial and law extensions of the issue are complicated. The relation between the municipality and public that we define as right owners and entrepreneur and the points of the agreements and conflicts are studied carefully. Also you will able to find the financial models and law procedures in the thesus. I hope my study will be useful for engineers, architecs, people interesting the matter, city administrators and candidates.