Kilis ve Şanlıurfa illerinden toplanan peletlerle peçeli baykuş, Tyto alba (Scopoli, 1769) ve kukumav, Athene noctua (Scopoli, 1769) besin analizi
Food analysis of barn owl, Tyto alba (Scopoli, 1769) and little owl, Athene noctua (Scopoli, 1769) with the pellets collected from Kilis and Şanlıurfa provinces
  1. Tez No: 222433
  2. Yazar: MEHMET ÇOLAK
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. AHMET KARATAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Zooloji, Biology, Zoology
  6. Anahtar Kelimeler: Besin analizi, Pelet, Peçeli Baykus, Tyto alba, Kukumav, Athene noctua, Rodentia, Insectivora, Food Analysis, Pellet, Barn Owl, Tyto alba, Little owl, Athene noctua, Rodentia, Insectivora
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 54
Özet
Kilis ve Sanlıurfa'nın farklı yerlerinden 2004-2007 yıllarında toplanan Peçeli Baykus, Tyto alba (Scopoli, 1769) ve Kukumav, Athene noctua (Scopoli, 1769)'a ait 309 pelet analiz edildi. Çalısmalar sonucunda Reptilia sınıfına ait bir tür (Asaccus elisae), Aves sınıfına ait dokuz (Passer domesticus ve Streptopelia decaocta) ve Mammalia sınıfından Insectivora takımına ait 32 (28 Crocidura suaveolens ve 4 Suncus etruscus), Rodentia takımına ait 348 (Cricetulus migratorius, Mesocricetus auratus, Gerbillus dasyurus, Meriones tristrami, Microtus cf. irani, Microtus socialis, Microtus guentheri, Mus macedonicus, Apodemus sp., Nannospalax ehrenbergi ve Dryomys nitedula) olmak üzere toplam 390 birey tespit edilmistir. Suncus etruscus, Kilis ve Sanlıurfa illerinden ve Dryomys nitedula, Kilis ili'nden ilk defa kaydedilmistir.
Özet (Çeviri)
A total of 309 pellets of Barn owl, Tyto alba (Scopoli, 1769), and Little owl, Athene noctua (Scopoli, 1769) collected from different localities of Kilis and Sanlıurfa provinces between 2004 to 2007 were analysed. As a result of the study, one specimen belongs to the class Reptilia (Asaccus elisae), nine specimens belong to the class Aves (Passer domesticus and Streptopelia decaocta) and 32 specimens belong to the order Insectivora (28 Crocidura suaveolens and 4 Suncus etruscus). 348 specimens belong to Rodentia (Cricetulus migratorius, Mesocricetus auratus, Gerbillus dasyurus, Meriones tristrami, Meriones sp., Microtus cf. irani, Microtus socialis, Microtus guentheri, Microtus sp., Mus macedonicus, Apodemus sp., Nannospalax ehrenbergi, and Dryomys nitedula) of the class Mammalia. Suncus etruscus is reported from Kilis and Sanlıurfa provinces and also Dryomys nitedula from Kilis province for the first time.