The copolymerization of pyrrole with amine ended silicone tegomer (Si2120) via electrochemical and electroregeneration method
Pirol amin sonlu silikon tegomer (Si2120) kopolimerlerinin elektrokimyasal ve elektrorejenerasyon yöntemleri ile sentezi
  1. Tez No: 222631
  2. Yazar: ÖMER DEMİR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. BELKIS USTAMEHMETOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Polimer Bilim ve Teknolojisi, Polymer Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: Pirol, silikon tegomer(Si2120), kopolimer, seryum amonyum nitrat(CAN), elektrokimyasal polimerizasyon, elektroinduced polimerizasyon, Pyrrole, silicone tegomer(Si2120), copolymer, ceric(IV) ammonium nitrate, electrochemical polymerization, electroinduced polymerization
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Polimer Bilim ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu çalışmada, Pirol(Py) amin sonlu silikon tegomer kopolimerlerinin elektrokimyasal ve elektrorejenerasyon yöntemleri ile sentezi yapılmıştır. Elektrorejenerasyon yönteminde kopolimerler LiClO4 / Asetonitril çözeltisinde ve Seryum(IV) amonyum nitrat (CAN)-tuzu kullanılarak ve belli voltajlar uygulanarak elde edilmiştir. Elde edilen kopolimerlerin karakterizasyonları, FT-IR, 4-probe katı iletkenlik, elementel analiz, DSC, SEM ve yüzey temas açısı ölçümleri yapılmıştır. Elde edilen kopolimerlerin, UV-Visible ölçümleri de yapılmıştır. Elde edilen kopolimerlerin özellikleri, Polipirol(PPy) ile karşılaştırılmıştır. Py, Si, voltaj ve sürenin kopolimerlerin iletkenlik ve verimine etkisi incelenmiştir. Elektrokimyasal polymerizasyon, Bu4NBF4/Asetonitril çözeltisinde yapılmıştır. Py-Si kopolimerlerinin redoks davranışları voltametrik ölçümlerle, kapasitans özellikleri ise empedans ölçümler ile incelenmiştir. Bu sonuçlar, aynı şartlar altında elde edilen homopolimer ile karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the copolymerization of Py with amine ended silicone tegomer was synthesized by electrochemical and electroregeneration methods. The copolymers obtained by electroregeneration method were synthesized in LiClO4/Acetonitril solution under the effect of the oxidation of Ceric(IV) ammonium nitrate salt and by applying different voltages. The obtained copolymers were characterized by using FT-IR, 4-probe solid conductivity, elemental analyses, DSC, SEM, and surface contact angle. The UV-Visible measurements of the obtained copolymer were done, too. The characteristics of the obtained copolymers were compared with Polypyrrole(PPy). The effects of Py, Si, voltage and time on the conductivity and yield were examined. The electrochemical polymerization was performed in Bu4NBF4 / acetonitril solution. The redox behaviours of Py-Si copolymer were examined by voltammetric measurements and the capacitive properties of it were investigated by impedance measurements. These results were compared with the homopolymer obtained under the same condition.