Siklohekzanon-formaldehit reçinesinin karbazol-9-karbonil klorür ile modifikasyonu ve polimerizasyonu
Modification of cyclohexanone-formaldehyde resin with carbazol-9-carbonyl chloride and polmerization
- Tez No: 222647
- Danışmanlar: DOÇ.DR. NİLGÜN KIZILCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Karbazol, floresans, ketonik reçine, empedans, döngülü voltamogram, Carbazol, fluorescence, ketonic resin, impedance, cyclic voltammogram
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu çalısmada, siklohekzanon-formaldehit (CF) reçinesi üretilmis, karbazol(Cz)-9- karbonil klorür ile hidroksil guruplarından Siklohekzanon-Formaldehit Reçinesi (CF) modifiye edilmistir. Elde edilen komonomerin (CF /Cz-9-karbonil klorür) döngülü voltamogram ile elektrokimyasal polimerizasyonu yapılmıs ve karbazol modifiye, floresans özellikli siklohekzanon-formaldehit reçinesinin seryum (IV) amonyum nitrat (CAN) varlıgında oksidatif polimerizasyonu incelenmistir. Olusan ürünlerin özellikleri karbazol'ün homopolimeri ve sentezlenen reçinelerin kopolimerleri ile karsılastırılmıstır. Polimerizasyon verimine baslatıcı konsantrasyonu ve reçine konsantrasyonunun etkisi arastırılmıstır. Elde edilen ürünlerin karakterizasyonu FT-IR, UV-visible, floresans, elektrokimyasal empedans spektrofotometrisi (EIS), 4 nokta prop katı iletkenlik, SEM, spektroelektrokimyasal ölçüm yöntemleri ile yapılmıs, Tm, iyonizasyon potansiyeli, band aralıgı, elektron ilgisi, spesifik kapasitans, çift tabaka kapasitans, doplanma derecesi ve faz açısı, Cz homopolimeri ile karsılastırmalı olarak incelenmistir.
Özet (Çeviri)
In this study, cyclohexanone-formaldehyde(CF) resin has been produced, the cyclohexanon-formaldehyde (CF) resin from the groups of carbazol (Cz)-9-carbonil chloride and hydroxyl groups has been modified. The commonomerine (Cz/ CF-R) obtained has been subjected to electrochemical polymerization by cyclic voltammogram and the carbazol modified CF-Resin has been examined in oxidative polymerization in the presence of cerium (IV) ammonium nitrate (CAN) with fluorescence characteristic. The chracterization of products formed have been compared with homopolymers of the Carbazol and copolymers of the synthized resins.The beginner concentration to polymerization output and the effect of the resin concentration has been researched. The characterization of the products obtained has been done by UV-visible, NMR, FTIR and fluorescent spectrofotometric measurements, DSC, SEM analyses and 4 point probe solid conductivity, cyclic voltammogram, impedance, photoconductivity ,Tm , iyonization potantial, band gap, phase angle, double layer capacitance, specific capacitance, doping degree, electron affinity has been examined in comparison to Cz homopolymers.