Sinyal eşleme yöntemi kullanılarak kazık süreklilik deneylerinin değerlendirilmesi ve kazık kalitesinin belirlenmesi
Evaluation of pile integrity testing by signal matching software (sitwave) and determination of pile quality
  1. Tez No: 223081
  2. Yazar: GÜNEY DENEÇ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AYKUT ŞENOL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Süreklilik deneyi, SITWAVE, Sinyal esleme, Gerilme dalga teorisi, Pile integrity test, SITWAVE, Signal matching, Stress wave theory
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 157
Özet
Bu arastırma kapsamında Esenyurt toplu konut insaatı kapsamında konutların temellerindeki insaa edilen çakma kazıkların kalitesi belirlenmistir. Kazıkların kontrolü Profound firması tarafından gelistirilen ?TNOWAVE: SITWAVE? programı ile gerçeklestirilmistir. süreklilik deneyleri yapıldıktan sonra sonuçlardan emin olmazsak kontrol amacıyla SITWAVE programı yardımı ile test sinyalleri ile referans sinyalleri eslestirilir ve arazideki yaklasık kazık sekline ulasılır. Böylece arazideki kazık üzerindeki kusurları net bir biçimde görebilmek mümkündür. Bu çalısmada Esenyurt'ta bir toplu konut insaatı kapsamında, kazıklı temel sistemi ile insaa edilen konutların temelindeki 191 kazık üzerinde yapılan tahribatsız düsük deformasyonlu süreklilik deneyleri sonucunda ortaya çıkan sinyaller, SITWAVE programı yardımı ile analiz edilmis ve hız-zaman grafiklerine, arazideki yaklasık kazık sekline ve böylelikle kazıkdaki kusurlara, çatlaklara, deliklere, kesitteki genisleme ve daralmalara ulasılmıs olur. Sonuç olarak, 15 m boyunda 0,5 m çapında imal edilen 191 tane kazık üzerinde herbir kazık için (0-5)m, (5-10)m ve (10-15)m için üç ayrı degerlendirme yapılmıs ve bu noktalar arasında kazık kesitinde meydana gelen genisleme ve daralmalar ele alınıp, incelenmistir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to determine the pile quality of the piles that were driven in Esenyurt Mass Housing Project. The piles were analyzed using Profound?s ?TNOWAVE? software package which utilizes stress wave equation systems. SITWAVE is one of these programs which simulates sonic integrity testing and performs automatic signal matching. In future, because of the need to the civil engineering developments, the use of deep foundations will increase. For the analysis and control of the piles to be casted in these projects, pile integrity testing is the most economical solution. Using the signal matching method, piles previously tested by pile integrity test are analyzed. In this research, totally 191 driven piles which are 15m in length and 50cm in diameter were tested. Reference signals are matched with the test signals by using SITWAVE software. Reference signals are the signals that were taken from the site and test signals are created by the software according to the pile and soil data. The deviations from the reference signals show us the locations where enlargement and decrement in the crosssection occurs. Finally, we consider the piles in (0-5)m, (5-10)m and (10-15)m to find out the piles which have discontinuities.