İzmit kent merkezi otobüs durak standartlarının irdelenmesi
Investigation of the standards of İzmit central city bus stops
- Tez No: 223408
- Danışmanlar: PROF.DR. TÜLAY KILINÇASLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
- Anahtar Kelimeler: zmit, otobüs duragı, toplu tasıma, zmit, bus stops, mass transportation
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Şehir Planlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
Bu çalısmada, zmit toplu tasımacılık sistemi içinde hizmet veren otobüs hatlarının yapısı incelenmis ve otobüs durak yerleri ile ilgili degerlendirme yapılmıstır. Çalısma süreci iki asamadan olusturulmustur. Birinci asamada kütüphane çalısması yapılarak konuyla ilgili kitap, makale ve tezler incelenmistir. Belediye ve Valilik tarafından yaptırılmıs olan rapor ve projeler incelenerek yerel ve merkezi yönetimlerin konuyla ilgili görüs ve kararları hakkında bilgi toplanmıstır. Türk Standartları Enstitüsü'nün belirledigi standartlar ve yurtdısındaki uygulamalarla ilgili bilgiler internet ortamından saglanmıstır. Çalısmanın ikinci asamasında dogrudan alanda tespitler yapılmıstır. Çalısma alanı olarak tanımlanmıs olan zmit Kent Merkezi ve D- 100 karayolu üzerinde, durak yerleri gruplandırılmıs, belediyede çalısan kisilerle dogrudan yapılan görüsmelerde ve alan incelemelerinde belirlenen özel kosullar, her durak grubunun yeterli ve yetersiz yönleri tablolara aktarılmıstır. Tablolarda elde edilen sonuçlar daha sonra irdelemelerde kullanılmıstır. Çalısma toplam 8 bölümden olusmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study, structure of the bus route of zmit mass transportation has been analysed and evaluation has been done about bus stops. This study has two phases. In the first phase, documents from books, articles and thesis have been analysed. Report and projects which have been done for municipality and government have been checked, data collected about vision and decisions of local and central management. Data standards specified by Turkish Standards Institution and applications in overseas have been downloaded from internet. In the second phase, field study has been done. In zmit Central City and D-100 Motorway, defined as study field, bus stops have been grouped, according to discussions with members of municipality and field study, established special conditions and every bus stop groups sufficient and insufficient points have been prepared as charts. Results from the charts have been used for next investigations. This study is totally 8 chapters.