Improving TCP performance in IEEE 802.11 based wireless networks with adaptive RTS retransmission scheme
IEEE 802.11 tabanlı kablosuz ağlarda adaptif RTS tekrarı ile TCP performansının iyileştirilmesi
- Tez No: 223447
- Danışmanlar: DOÇ.DR. SEMA F. OKTUĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: 802.11, Ad-Hoc Aglar, RTS/CTS, RTS Tekrar Parametresi, 802.11, Ad-Hoc Networks, RTS/CTS, RTS Retry Limit
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
Yapılan bu çalısma, özellikle AdHoc ve Mesh aglarda, birden fazla dügüm üzerinden geçen güvenli veri aktarımını incelemektedir. AdHoc aglarda yaygın olan IEEE 802.11 protokolu üzerinden TCP algoritması ile veri aktarım performansı ve performansı etkileyen nedenler arastırılmıstır. Yapılan incelemeler sonucunda, IEEE 802.11 kapsamında tanımlanan RTS tekrar parametresinin, veri tasıma performansı üzerindeki etkisi gösterilmistir ve adaptif bir yöntem ile bu parametrenin ortam sartlarına göre deger alması için yeni bir algoritma önerilmistir. Önerilen algoritmanın performansı NS2 ile ölçülmüs ve sonuçları verilmistir.
Özet (Çeviri)
The aim of this work is to analyze reliable data transfer on multi-hop connections for Ad-Hoc and Mesh Networks. For this reason, data transmission performance of IEEE 802.11 with TCP algorithm over multi-hop connections is analyzed. It is shown that, RTS retry value used in 802.11 has effect on this performance. A new adaptive algorithm is proposed for adjusting RTS retry value according to network conditions. This new scheme is implemented in NS2 and obtained simulation results are given.