Menzil-doppler ve çırpı tarama algoritmaları yardımıyla SAR görüntü oluşturulması
SAR image reconstruction by using range-doppler and chirp-scaling algorithms
  1. Tez No: 223457
  2. Yazar: HATİCE BANU OKUNAKUL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SELÇUK PAKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: SAR, Menzil- Doppler Algoritması, Çırpı Tarama Algoritması, SAR, Range- Doppler Algorithm, Chirp Scaling Algorithm
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Telekomünikasyon Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Bu çalışmada, yapay açıklıklı radar ile görüntü elde etmede kullanılan bazı algoritmalara değinilmiştir. ERS-2 uydusunun ham uydu verileri menzil- Doppler ve çırpı tarama algoritmaları kullanılarak IDL yazılım dili yardımıyla işlenmiş ve görüntü elde edilmeye çalışılmıştır. Menzil- Doppler ve çırpı tarama algoritmaları kullanılarak başarılı sonuçlar elde edilemediğinden aynı algoritmalar yapay olarak oluşturulan noktasal hedeflerin temel band ham verileri üzerinde test edilmiştir. Nokta hedeflerin işlenmesi sonucunda başarı ile sezilebildikleri görülmüştür. Aynı algoritmalar birden çok nokta hedef için de uygulanmış ve hedeflerin işleme adımları sonucunda birbirinden ayırt edilebildikleri ve algoritmaların başarılı sonuç verdiği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
In this study, some algorithms are mentioned which are used to obtain image by synthetic aperture radar. Raw data of ERS-2 satellite is processed by using range-Doppler and chirp-scaling algorithms and image is formed. Because of not getting successful results by using range- Doppler and chirp scaling algorithms, same algorithms are tested on base band raw data of point targets. Processing results of these point targets show that they can be perceived successfully. Same algorithms are also applied to multiple point targets and at the end of the processing steps, targets can be distinguished. So, it shows that algorithms give successful results.