Öğretmenlerin, yöneticiler tarafından hizmetiçi eğitim programıyla desteklenmesi sonucunda kazandıkları bilgi ve becerileri eğitime yansıtma düzeylerinin incelenmesi (İstanbul Beykoz ilçesi örneği)
Investigation of instructor?s skill level to reflect their knowledge and abilities into the education which gained by the assistance given by the administrators by means of in-service training programs
  1. Tez No: 226226
  2. Yazar: DUYGU AYDIN
  3. Danışmanlar: DR. MUSTAFA FARSAKOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: in-service training, teacher, administrator
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 313
Özet
Araştırmada amaç; Öğretmenlerin hizmetiçi eğitim programlarına bakış açıları ve bu konuda yöneticilerden gördükleri destekler ile eğitime nasıl yansıtıldığının ortaya çıkarılmasıdır.Bu genel amacı gerçekleştirmek için aşağıdaki sorulara yanıt aranmıştır:İlköğretim öğretmenlerinin hizmetiçi faaliyetlerinde edindikleri bilgi ve beceri düzeyi nedir?İlköğretim öğretmenlerinin hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde edindikleri bilgi ve beceri düzeylerinin okullarında kullanabilme durumları nedir?İlköğretim öğretmenlerinin hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde edindikleri bilgi ve beceri düzeyleri ile kişisel özelliklerine göre farklılaşmakta mıdır?İlköğretim öğretmenlerinin hizmetiçi eğitimde bilgi ve beceri düzeylerinin okullarda kullanabilme durumu ile kişisel özelliklerine göre farklılaşmakta mıdır?Verilerin çözümlenmesi için SPSS 11.0 istatistik programı kullanılmıştır. Araştırmada frekans, yüzde ve ki-kare, istatistik teknikleri kullanılmıştır.İlköğretim öğretmenlerinin hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde edindikleri bilgi ve beceri Eğitim, insanların varoluşu ile başlayıp, hayatlarının sonuna kadar devam etmektedir. hizmetiçi eğitim ise; bireylerin iş başında almış olduğu eğitimi ifade ederken, kişilerin kendi alanlarında gelişmelerine katkı sağlamaktadır.Bilgi ve beceri düzeylerini okullarında kullanabilme ve bunların kişisel özellikleri arasında anlamlı farklılaşmalar olduğu sonucuna varılmıştır.Anahtar sözcükler; Hizmetiçi eğitim, öğretmen, yönetici.
Özet (Çeviri)
Education begins with the existance of the human beings and continues till the end of their lives. And while in-service training defines the education individuals have at work, it contributes people to improve themselves in their areas.What are the knowledge and skills level of primary school teachers they obtain in their in-service training?What is the situation about whether the primary school teachers can use the knowledge and skills levels they obtained from in-service training in their schools or not?Do the knowledge and skills levels that primary school teachers obtain from their in-service training differenciate according to their personal qualifications?Do the situation of knowledge and skills levels that primary school teachers obtain from their in-service training differentiate according to their personal skills?For the analysis of the data, SPSS 11.0 statistics programme is used. In the research, frequency, percent, chi square and statistical technics are used.