Turizm işletmeciliği eğitimi alan öğrencilerin işletme sosyal sorumluluğuna ilişkin algılamalarına yönelik bir araştırma (Gazi Üniversitesi ve Nevşehir Üniversitesi örneği)
A research about corporate social responsibility according to graduate tourism management students perceptions (Sample of Gazi University and Nevşehir University)
- Tez No: 226875
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. A. ÖZDAL DEĞİRMENCİOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Social responsibility, economic responsibility, legal responsibility, ethical responsibility, philanthropic responsibility
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bölümü
- Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 147
Özet
Sosyal sorumluluk , bir işletmenin çalışanlarını, içinde bulunduğu toplumu ve çevreyi etkileyecek her türlü faaliyetinden sorumlu olmasıdır.İşletmenin tek sosyal sorumluluğunun karını arttırmaktır görüşünün aksine karlılık yanında başka sosyal sorumluluk alanlarının da varlığından bahsedilebilir. Bunlar ekonomik sorumluluk ile birlikte yasal sorumluluk, etik sorumluluk ve gönüllü sorumluluktur.İşletmelerin faaliyet gösterdikleri alanlardaki kültürel ya da gelişme düzeyindeki farklılıklar işletmelerin sosyal sorumlulukları ile ilgili olarak gerçekleştirdikleri faaliyetleri farklılaştırmaktadır.Bu çalışmanın temel amacı, lisans düzeyinde turizm işletmeciliği eğitimi alan öğrencilerin işletme sosyal sorumluluğuna bakış açılarının değerlendirilmesidir.
Özet (Çeviri)
Social responsibility means that a company is responsible of all the actions affecting either its employees or the public or the environment.In contrast to the view that a company?s only responsibility is to increase its shareholders? return on equity, its social responsibility, which can be called legal responsibility, ethical responsibility and philanthropic responsibility, should also be mentioned other than its profitability.Social accountability activities of organizations are different from each other because of the cultural and contents differences.The main purpose of this study is to evaluate social responsibility of undergraduate tourism management students.