Marka bağlılığının tüketici satın alma kararındaki etkisi: Ankara bölgesi cep telefonu kullanıcıları üzerine bir araştırma
Effect of brand loyalty to the consumer purchasing decision: A search on mobile phone users in Ankara region
  1. Tez No: 228408
  2. Yazar: ZÜLKİF FATİH AKYÜZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. F. TAHİR DARDENİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Marka, Marka Bağlılığı, Tüketici Satın Alma Karar Süreci, Brand, Brand Loyalty, Purchasing Decision Process of Consumer
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 193
Özet
Teknolojinin büyük bir hızla gelişmesine paralel olarak yepyeni modellerin piyasaya sunulması ile birlikte tüketiciler kullandıkları cep telefonlarını sıklıkla değiştirme eğilimi göstermektedirler.Cep telefonu pazarında faaliyette bulunan firmaların, tüketicilerin kullandıkları cep telefonlarını sıklıkla değiştirme eğilimlerini görmezden gelmemeleri gerekir. Rekabette avantaj sağlamanın ve pazarda iyi bir konumda bulunmanın yolu da yeni müşteriler elde edebilmenin yanı sıra mevcut müşterilerini kendi markalarına bağlı müşteriler haline getirebilmektir.Bu çalışmadaki amaç, Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarında yaşayan cep telefonu kullanıcılarının hangi cep telefonu markalarını tercih ettiklerinin, kullandıkları bu markalara bağlı olup olmamalarının belirlenmesi ve bu durumun nedenlerinin araştırılmasıdır.
Özet (Çeviri)
In parallel with very fast development of technology, together with putting on market the brand new models, the consumers tend to change frequently the cellular phones they use.The companies carrying on business in cellular phone market must not ignore the tendency of the consumers towards frequently changing the mobile phones they use. Also the way of gaining advantage in rivalry and being in a good position in the market is, as well as gaining new customers, being able to transform the consumers into consumers who remain loyal to their brands.The purpose in this study is to determine which brand of mobile phones are preferred by the mobile phone users living within the borders of Ankara Metropolitan Municipality, and find out if they remain loyal to the brands used by them and investigate the reasons of this situation.