Impact of learner-centered teaching and learning process on pre-advanced first year medical students' performance, attitudes, and retention in medical English
Öğrenci merkezli öğretimin birinci sınıf tıp öğrencilerinin tıbbi İngilizce performansına, tutumuna ve kalıcılığa etkisi
  1. Tez No: 228514
  2. Yazar: SAMAD JOSHANİ-SHİRVAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ YILDIRIM
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Öğrenci-merkezli yaklaşım, tıbbi İngilizce, tıp eğitimi, Learner-centered approach, medical English, medical education
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bölümü
  12. Bilim Dalı: Eğitim Programları ve Öğretimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 190
Özet
Bu çalışmada tıbbi ingilizcenin pre-advanced birinci sınıf tıp öğrencilerininperformansı, başarı ve kalıcılığı üzerine öcrenci merkezli eğitim ve öğrenmeninetkisi ön-test/son test deneysel araştırma deseni yoluyla incelenmiştir.Bu çalışmanın örneklemini, Ankara'daki Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin180 birinci sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Deneyden önce her iki gruba da başarıve tutum testleri verilmiştir. Kontrol grubunda (n=90) geleneksel eğitim, deneygrubunda (n=90) öğrenci merkezli eğitim verilmiştir. Uygulama 14 haftasürmüştür. Uygulamanın sonunda aynı başarı ve tutum testleri her iki gruba dason-test olarak verilmiştir. Son testten bir ay sonra, kazanılan bilgilerin kalıcılığınıölçmek amacı ile aynı başarı testi her iki gruba tekrar uygulanmıştır.Son-test sonuçlarından elde edilen bulgular kontrol ve deney grupları arasındaanlamlı bir fark olmadığını göstermiştir. Bununla birlikte kalıcılık test sonuçlarıdeney grubunun lehine anlamlı farklar olduğunu göstermiştir. Tutum son-testsonuçları da iki grup arasında deneysel eğitime doğru önemli farklar olduğunugöstermiştir.
Özet (Çeviri)
This study examined the impact of learner-centered teaching and learningprocess on pre-advanced first year medical students? performance, attitudes, andretention in medical English through a pre-test/post-test experimental researchdesign.The sample of this study included 180 first year medical students of a statemedical university, Gazi University, Medical Faculty, Ankara, Turkey. Thesubjects were assigned to experimental and control groups. Before the experiment,an achievement test and an attitude test were given as pre-test to both groups. Thesubjects in the control group (n=90) continued with traditional instruction whilethe subjects in the experimental group (n=90) studied using the learner-centeredinstruction. The treatment lasted 14 weeks. At the end of the treatment, the sameachievement and the attitude tests were given as post-tests. One month after thepost-test, the same achievement test was given to both groups as retention test.The post-test results of the study indicate no statistically significant differencebetween the control and experimental groups immediately after the experiment.However, retention test results show significant difference between the twogroups in favor of the experimental group. The attitude post-test resultstoward the experimental instruction show significant difference between the twogroups in favor of the experimental group as well.