Satış yönetiminde etik;ilaç sektöründeki satışçıların etik algılamalarının demografik faktörlerle ilişkisini belirlemeye yönelik bir uygulama
Ethics in sales management; an application directed towards determining sellers? ethical perception with demographic factors in drug sector
- Tez No: 228898
- Danışmanlar: PROF. DR. SERAP ÇABUK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Etik, etik kavramı, satış etiği, etik algılama, kişisel satış, Ethics, ethics concept, selling ethics, ethical perceptions, personel sales
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
Geçmiş tarihlerden bugüne etik tartışmaları her açıdan önem kazanmıştır. Etik, felsefenin konusu olmakla birlikte birçok bilim dalında yer almaktadır. Bir çok iş alanında etik davranışlar, etik kurallar, etik algılamalar ve etik eğitimler tartışılmaktadır. Özellikle sosyal bilimlerde etik çalışmaları artmaktadır. İşletme biliminde de etik bir çok dallarda tartışılmaktadır.Bu çalışmanın amacı; satış yönetiminde etiğin yerini incelemek ve ilaç sektöründe çalışan satışçıların etik algılamalarının demografik faktörleriyle ilişkisini belirlemektir. Çalışma da öncelikle etik konusu genel olarak incelenmiştir.İşletme bilim dalında ve onun yan dalları olan pazarlama ve satış yönetiminde etiğin yeri tartışılmıştır. Daha sonra satışçılarla bir anket çalışması yapılmıştır. Bu çalışmaya göre satışçıların etik algılamaları ve sahip oldukları gelir arasında ilişki vardır.
Özet (Çeviri)
Ethical discussions have taken importance from past date to today.Ethic is philosophy subject but many science interested in ethic. Ethical behaviours,ethical rules, ethical perceptions and ethical traning are discussing in many business arena. Especially in social sciences, ethical studies are increasing. Also in business science ethic is discussing in many branches.Purpose of this study is to examine ethics in sales management and to determine relation between sellers? ethical perception and demgraphic factors in drug sektor. Firstly, subject of ethic examined generally in this study. Ethics investigated in business science and branches of business science; marketing and selling management. And then, a query survey was done with sellers. According to the query survey there is a relation between sellers? ethical perceptions and their income.