Akdağ Tabiat Parkı'nda ekoturizm
The ecotourism İn The Akdağ Natural Park
- Tez No: 229255
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET ALİ ÖZDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Coğrafya, Geography
- Anahtar Kelimeler: Ekoturizm, tabiat parkı, sürdürülebilir turizm, turizm bilinci, ekoturizm potansiyeli
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Coğrafya Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Coğrafya Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
Günümüzde yeni bir kavram olarak adını duyurmaya başlamış olan ve sürdürebilirlik kavramı olarak turizm alanında yerleşen ekoturizm, gerek yöresel ekonomi gerek turizm bilinci oluşturmak adına fayda sağlayabilir bir turizm türüdür. Doğal kaynakların hızla tükenmekte olduğu dünyamızda varolan bilinçsiz tüketimin önüne geçmek ve turizmin bilinçli olarak gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla Akdağ Tabiat Parkı`nda bu çalışmanın yapılması uygun görülmüştür. Akdağ Tabiat Parkı Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 29.06.2000 tarih ve MPG.MP.1.23.03 / 270 sayılı oluru ile 14.916 hektarlık bir alana alana sahip ?Tabiat Parkı? olarak ilan edilmiştir. Akdağ Tabiat Parkı'nın alanı, Bakanlık Makamı'nın 02.10.2001 gün ve MPG.MP.1.45.16/626 sayılı Oluru ile 14.781 Ha. olarak değiştirilmiştir. Akdağ Tabiat Parkı bu çalışma ile ilk kez ekoturizm potansiyeli bakımından incelenmiştir. Bu çalışma Akdağ Tabiat Parkı`nın tanıtılması ve Türkiye'de yer alan milli park ve tabiat parkları arasında hak ettiği yere ulaşması amacıyla gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Nowadays, ecotourism is a new concept that as known sustanability tourism and also it is a kind of tourism useful for local economy and tourism conscious. On Earth the natural resources are not endless, because of the unconcious consumation and useful for the humanity, The Akdağ Natural Park is chosen as a keystudy for. The Akdağ Natural Park was certified as a natural park by Ministry of the Environment and Forest on 29.06.2000 and it was given an accepted number as MPG.MP.1.23.03/270. It was 14916 hectares. This keystudy is the firsth for Akdağ Natural Park whose area was changed as 14781 ha. on 02.10.2001 by Ministry of the Environment and Forest and it was given an accepted number as MPG.MP.1.45.16/626. This keystudy?s aim is showing the important of the Akdağ Natural Park among the other natural parks.