Balya-Gökçeyazı-Ovacık(Balıkesir) arasında kalan bölgenin florası
Flora of the area between Balya-Gökçeyazı and Ovacık (Balıkesir)
- Tez No: 23042
- Danışmanlar: DOÇ. DR. REŞİT İLARSLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Botanik, Botany
- Anahtar Kelimeler: Balıkesir, Floristik, Mediterranean
- Yıl: 1992
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
11 ÖZET Yüksek Lisans Tezi BALYA-GÖKÇEYAZI-OVACIK(BALIKESİR)AHASINDA KALAN BÖLGENİN FLORASI Mtizeyyen ERDEN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Reşit İLARSLAN 1992. Sayfa: 51 Jüri: Doç. Dr0 Reşit ÎLARSLAF. Prof.Dr.Yıldırmm AKMAN Doç eDr. Mustafa AYDOĞDTJ I990Haziran-I99I Haziran yılları arasında yapılan arazi çalış malarıyla araştırma alanı olan Balya-Gökçeyazı-Ovacık(Balıkesir) a- rasında kalan bölgeden 250 bitki örneği toplanmıştır. Bu örneklerin değerlendirilmesiyle 149 bitki türü tanımlanmıştır. Toplanan bu tür ler 38 Familya ve 119 Gina*'e aittir. Tür sayısınca zengin başlıca büyük familyalar :Legüminosae( 20 ), Labiatae ( 17 ), Compositae ( 16 ), Rosaceae ( 10 ), Liliaceae ( 8), Cinsler ise: Vicia( 4 ), Polygonum ( 3 ), Verbascum ( 3 ), Trifolium (3), Unum ( 3 ). Türlerin floristik bölgelerine dağılımı ve oranları şöyledir: Irano-Turanian elementler °/o 6,7 ( 10 ), Mediterranean elementler % 22,1 (33),Avrupa-Sibirya elementler # 4,6 (7), Genişe yayılış lı tür ler % 7,3 (II), Bilinmeyenler ^38,7 (7l). Araştırma alanından toplanan türlerin I4ü ( % % 3 jEndemiktir. Anahtar Kelimeler :BalıkBa^r Floristik, Mediterranean
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT Masters Thesis Flora of the area between BALYA-GÖKÇEYAZI and OVACIK (BALIKESİR) Müzeyyen ERDEN Ankara University- Graduate School of Natural and Applied Sciencens Department of Biology Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Reşit İLARSLAN 1992 Page: 52 Jw-Assoc.Prof.Dr.Resit İLARSLAN Trof.Dr.Yilnrim AKMAM Issoc.Prof.Dr.ffiıstafa AYDO&DU This study was carried out between June 1990 and June 1 991» As a result of checking 250 specimens collected in the study area between Balya-G-ökçeyazı and Ovacık (Balıkesir), 149 plant species were determined. The taxa collected in the research area belong -to 38 Families and 119 Genera. The major families on account of the number of species are: Leguminosae(20),Iabiatae(l7),Compositae(l6),Rosaceae(l0),Liliaceae(8). The major/ genera on account of the number of species are:Vicia (4 ), Polygonum( 3 ), Verbascum( 3 ),Trif olium( 3 ), Linum( 3 ). The distribution rate of the species into the floristical re gions is: Irano-Turanian 6,7 $ (io), Mediterranean 22,1 °/o (33),Euro.- Siberion 4.6 °/o (7), wide spread species 7,3 % (II'), and unknown 38,7 % (71). 9.3 % (14) of the total number of species collected in the area are Endemics.