Ailenin eğitim ve gelir düzeyinin öğrencinin derse olan tutumuna ve başarısına etkisi
The effects of the family?s education and income level on the child?s success and attitude toward the lesson
- Tez No: 231304
- Danışmanlar: PROF. DR. RECEP SEYMEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Aile, Eğitim Düzeyi, Gelir Düzeyi, Okul Başarısı, Okul Başarısızlığı, Family, Education Level, Income Level, School Succes, Unsuccesfulness at School
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
Bu Tez Çalışmasında; Ailenin eğitim ve gelir düzeyinin çocuğun derse olan tutumuna ve başarısına etkisi ele alınmaktadır. Bu çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; eğitim, okul, öğretmen, öğretim, aile, okul başarısı ve okul başarısını etkileyen etkenlerin tanımları üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde ise; yapılan anket çalışmaları ve elde edilen bulgular üzerinde durulmuştur. Araştırmamız İstanbul ili Bahçelievler ilçesinde bulunan on farklı resmi ilköğretim okulunda okuyan 406 tane 5.sınıf öğrencisine uygulanmıştır. Elde edilen bulgular sonucu, ailenin eğitim ve gelir seviyesinin yüksek olması çocuğun derse olan tutumunu ve başarısını olumlu yönde etkilemektedir.
Özet (Çeviri)
On the study of this dissertation, the effect of family?s education and income level on the child?s success and attitudes toward the lesson is handled. This study consists of two parts. On the first part, education , school, teacher, instruction, family, school success and the factors which affects the school success were mentioned. On the second part, the survey that was done and the findings that were obtained were focused on. Our inquiry was applied on 406 students who are the 5.grade studying at 10 different Primary schools in the district of Bahçelievler in İstanbul. We can conclude on the basis of the consequences of the derived findings that the high quality of family?s education and income level affects the child?s success and attitudes positively.