İş sağlığı ve güvenliği metotları ve risk yönetimi
Occupational health and safety risk assessment methods and risk management
  1. Tez No: 232670
  2. Yazar: CAN ALATAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERTAN DURMUŞOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Safety, risk analysis, risk managment, accident
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 302
Özet
Risk değerlendirme çalışanların korunması, işdevamlılığıve yasal uyum için oldukça önemli bir basamaktır.Çalışma sahanızdaki gerçek potansiyel tehlikeleri anlamanıza ve çözümüne yönelmenize yardımcıolur. Çoğu zaman açıkca cözümü belli olan tehlikeler bu değerlendirme ile kolayca kontrol altına alınabilinir, örneğin bir sızıntının anında temizlendiğinden emin olduğunuzda çalışanlarıkayıp düşme riskini azaltmışolursunuz. Çoğu zaman bu derece basit , ucuz çözümler sizin için çok kıymetli olan işgücünün korunmasında en etkin yollardan biridir.Oldukça farklırisk değerlendirme methodlarıbulunmaktadır. Temel sorun bu methodların tek başına kullanılmasıile bir prosesin tüm risklerinin kapsanmasımümkün olamamaktadır. Bununla beraber yasalar tüm risklerin elimine edilmesini değil ama çalışanların mümkün olduğunca iyi korunmasınısöylemektedir. İşte bu yüzden tüm tehlikeleri kapsayacak entegre bir risk yönetim methoduna ihtiyaç vardır. Bu çalışma en az seviyede sıkıntıyaratarak bu noktaya nasıl ulaşılabilineceğini anlatmaktadır. Bu elbette risk değerlendirme için tek yol değildir. Diğer methodlar kısmi risklerin değerlendirilmesinde iyi sonuçlar verebilir. Ancak , entegre edilmiş risk değerlendirme yöntemi organizasyonun hedefine yönelik daha iyi sonuçlar getirecektir. Anahtar Kelime: İşgüvenliği, risk analizi, risk yönetimi, işkazası
Özet (Çeviri)
A risk assessment is an important step in protecting your worker and your business continueties, as well as complying with the law. It helps you focus on th risks that really matter in your workplace ? the ones with the potential to cause real harm. In many intances, straightforward measures can readily control risks, for example ensuring spillages are cleaned up promptly so people do not slip. For most , that means simple, cheap and effective measures to ensure your your most valuable asset - your workforce - is protected.There are many different methodologies for risk assessment but the main concern that one of them do not cover all the process risk. Although, the law does not expect you to eliminate all risk , but you are required to protect people as far as `reasonably practicable?. That is why we need an integrated assessment approach. This study tells you how achieve that with a minimum fuss. This not the only way to do a risk assessment , there are other methods that work well , particularly for more complex risks and circumstances. However, we believe this integrated method is the most straightforward for most organizations.