Trakya bölgesinde mevcut süt boru hatlı sağım makinelerinin yapısal özelliklerinin belirlenmesi
Determination of constructive properties of pipe line milking machines used in Trakya region
- Tez No: 233277
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERKAN GÖNÜLOL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Trakya bölgesi, sağım makineleri, standartlar, yapısal özellik, Trakya Region, milking machines, standards, constructive properties
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Namık Kemal Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarım Makineleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
Sağımda süt verimini yüksek tutabilmek için üreticilerin iyi bir sağım teknolojisine sahip olmaları. ve sağım makinesini etkin bir şekilde kullanmaları gerekmektedir.Bu çalışmada, Trakya Bölgesi'nde kullanılan süt boru hatlı sağım makinelerinin yapısal özelikleri belirlenmiştir. Ayrıca bu özelliklerin standartlara uygunluğu kontrol edilmiştir.Trakya Bölgesi'nde süt sığırcılığının yaygın olarak yapıldığı yörelerde kullanılan 20 adet sağım makinesi araştırmanın asıl materyalini oluşturmaktadır.Sağım makinelerinin kontrollerinde elde edilen sonuçlara göre; Trakya Bölgesi'nde kullanılan süt boru hatlı sağım makinelerinin tamamı yapısal olarak standartlara uygun olarak belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
To achieve high levels of milk production, the dairyman must use good milking techniques and a machine that will milk cows efficiently and without discomfort.In this research, determining of construction properties of pipe line milking machines in Trakya Region was aimed. Constructive properties values were also checked according to national and international standardsThis research was carried out in dairy farms which have pipe line milking machine installation in Trakya Region. 20 milking machines are research materials mainly.Generally at the result of the study; it was determined that the pipe line milking machines in the dairy farms in Trakya Region have enough performance according to standards.