Edirne yöresindeki bazı agrega ve taş ocakları malzemelerinin beton ve beton-asfalt üretiminde kullanılabilirliğinin araştırılması
The research on the employability of aggregate and stone quarries materials in the production of concrete and asphalt
  1. Tez No: 233294
  2. Yazar: MEMDUH KULA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. M. ŞÜKRÜ YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Agrega, Beton, Bitümlü Karışımlar, Yol Üst Yapısı, Granülometri, Aggregate, Concrete, Bituminous Mix, Road On The Construction, Gradation
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Namık Kemal Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Bu çalışmada Edirne yöresinde bulunan agrega ve taşocakları malzemelerinin beton ve beton-asfalt malzemesi üretiminde kullanılabilirliklerinin araştırması yapılmıştır. Ocaklardan alınan numuneler üzerinde standartların öngördüğü malzemelerin uygunlukları araştırılmıştır. Bu numunelerle üretilen beton ve yol yapım malzemelerinin dayanım ve dayanıklılığını direkt olarak etkileyen agreganın, mevcut ocaklar için mühendislik özellikleri belirlenmiştir. Elde edilen deney sonuçları karşılaştırılarak beton ve yol yapım üretiminde en uygun (rantbal) malzemenin seçilmesi amaçlanmıştır.Ayrıca Edirne yöresindeki mevcut agrega ve taşocakları malzemelerinin, fiziksel ve mekanik özellikleri belirlenerek beton ve beton-asfalt içinde kullanılabilirliğinin uygunluğu araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the research on the employability of aggregate and stone quarries materials in the production of concrete has been carried out. In the results of standard experiments which have been applied to on the samples taken from stone quarries, the engineering properties of aggregate for present quarries directly affecting the strength and resistance of produced concrete and road construction materials with these samples have been determined. By comparing the obtained experiment results, the choice of the most appropriate material in concrete and road construction has been aimed.Also, aggregate and stone quarries in Edirne region have been found and the appropriateness of its employability in concrete and concrete asphalt has been researched by determining the physical and mechanical properties of aggregate.