Teaching tenses in English to the students of the second stage at primary education through using 5e model in constructivist approach ( 7 th grade)
Yapılandırmacı yaklaşımda 5 e modelini kullanarak ilköğretim ikinci kademe öğrencilerine İngilizce zaman kiplerinin öğretilmesi (7. sınıf)
- Tez No: 234849
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HASAN ÇAKIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Yapısalcılık, 5E Modeli, Geleneksel Öğretim, Constructivism, 5E learning model, Traditional teaching
- Yıl: 2009
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bölümü
- Bilim Dalı: Yabancı Dil Öğretimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 148
Özet
Bu çalışmanın amacı yapılandırmacı yaklaşım teorisine dayalı 5E öğrenme modelinin 7. sınıf öğrencilerinin İngilizce ders müfredatı içerisindeki simple past tense konusunu anlamalarına yönelik etkisini araştırmaktır. Aynı zamanda öğretim yönteminin öğrencilerin İngilizce dersine yönelik tutumlarına etkisi de araştırılmıştır.Bu çalışma Konya Abidin Saniye Erçal İlköğretim okulunda 2008?2009 bahar döneminde gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmaya aynı İngilizce öğretmeninin iki ayrı 7. sınıfındaki 50 öğrenci katılmıştır. Sınıflar kontrol grubu ve deney grubu olarak rastgele seçilmiştir.Kontrol grubunda geleneksel yöntem kullanılmış, deney grubunda ise yapılandırmacı yaklaşım teorisine dayalı 5E öğrenme modeli kullanılmıştır. Öğrencilerin simple past tense konusunu anlama düzeylerini ölçmek için simple past tense ile ilgili alıştırmalar ve testler her iki gruba ön test ve son test olarak uygulanmıştır. Uygulanan testlerin sonuçları Microsoft SSPS 10.00 programında istatiksel olarak değerlendirilmiştir. İstatistik tekniği olarak Independence Sample Test kullanılmıştır.Sonuç olarak, yapısalcı yaklaşım ve 5E öğrenme modelinin, geleneksel yönteme göre öğrencilerin başarısı ve İngilizceye karşı tutum ve algılamaları daha olumlu yönde etkilediği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this study was to research the effectiveness of 5E model based on constructivist approach on seventh grade students? understanding of simple past tense in English lesson curriculum and their attitues towards English.Fifty seventh grade students from two different classes of an English course taught by the same teacher in Konya Abidin Saniye Erçal Primary School 2008-2009 spring semester were enrolled in the study.The classes were randomly assigned as control group and experimental group.Students in the control group were instructed by traditionally designed English instruction whereas students in the experimental group were taught by the instruction based on 5E model.Multiple choice tests and exercises about simple past tense were administered to both groups as a pre-test and post test in order to assess the students? understanding of concepts related to simple past tense.The results of the tests were evaluated in Microsoft SPSS 10.00 programme. As statistics technique Independent Sample Test was usedAs a result it has been observed that 5E model based on constructivist approach has positive effect on students? success according to traditional method and their attitudes and perceptions of English