An Investigation on supporting sliding slopes by piles
Kazık grupları ile şevlerin stabilizasyonunda kriterlerin incelenmesi
  1. Tez No: 23488
  2. Yazar: EKREM ŞİMŞEK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALTAY BİRAND
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Elastic Solution, Differential Equations, Pile, Stiffness Matrix, Plastic Deformation, Limit Resistance
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 166
Özet
oz KAZIK GURUPLARI İLE ŞEVLERİN STABİLİZASYÜNUNDA KRİTERLERİN İNCELENMESİ ŞİMŞEK, Ekrem Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Al tay BİRAND Eylül, 1992, 105 sayfa Esas itibariyle, geçmişte, yanal yüklü kazıkların analizinde üç yöntem dikkate alınmıştır. Bunlardan en genel olanı, elastik temeller üzerindeki kirişler yaklaşımı göz önüne alarak probleme çözüm getiren diferansiyel denklemlerdir. Elastik çözüm ve diferansiyel eşitliklere karşılık olarak, tek boyutlu sonlu elemanlar metoduda bir başka alternatiftir. Bu yöntemde, zemin reaksiyonu zemin yatak modülü olarak tanımlanmaktadır. Şimdiki çalışmamızda, kazık başlığı rijit kabul edilerek, kazık guruplarının rijidite matris analizi yapılarak, her bir kazık ekivalan konsollar olarak gösterilmiştir. VBu rnetod kazık başlı ki arındaki moment ve kuvvetleri uygun limitlerde bulduğu için statik analizlerin daha gelişmiş halidir. Daha hassas rnetodların çözümlerinde olduğu gibi, bu metodla kazık başlığındaki deplasman ve kuvvetlerin kazık boyunca dağılımı doğru olarak elde edilemez. Buna rağmen kazıkların grup geometresini oluşturmada, gurup seçme sırasında tasarımcıya yardımcı olan bu rnetod ekonomik ve esnektir. Bu rnetod, kazık başlığına gelen yanal noktasal yükler için geçerlidir. Halbuki bu çalışmada, yük olarak üçgen veya trapezoidal zemin basınçları uygulanmıştır. Kazık kenarında plastik deformasyona uğramış zeminin kazık üzerine uygulayacağı yanal dağılmış yükün oluşum mekanizması tartışılmış ve teorik analizleri, kazıklar arasındaki mesafe göz önüne alınarak incelenmiştir. Anahtar Kelimeler : Elastik Çözüm, Diferansiyel Denklemler, Kazfk, Rijitlikfiatrisi, Plastik Deformasijon Limit Resistans. Bilim Kodu : 62401.02 -VI
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN INVESTIGATION ON SLIPPORTING SLIDING SLOPES BV PILES ŞİMŞEK, Ekrem M.S. in Çivi l Engineering Supervisor: Prof.Dr. Al tay BİRAND Septernber, 1992, lOSpages Essentially three approaches have been taken in the past to analyze laterally loaded pil es. Öne of the most common methods formül ateş and solves the differential eguation f ör deflection of pile using the beam on elastic foundation approach. The öne dimensional finite element methods in general, can be used to obtain solutions comparable to the differential eguation and elasticity solutions. The soil reaction is defined using the coefficient of subgrade reaction in öne dimensional finite element method. in the present study stiffness matrix analysis of a pile group is represented by eguivalent cantilevers for each pile assuming a rigid pile çap:,“the eguivalent bent”approach. İÜThe rnethod appears to offer reasonable predictlons of pile head forces and rnoments and is thus an improvement över statical analysis. it doesn't provide values f ör pile çap displacements ör force distributions along the length of piles as well as obtained by more rigorous solutions. However, the economy and flexibility through the interactive mode of use may render this approach of some help to designers of pile groups, particularly during the search procedure of identifying a suitable group geometry. This method is general l y used f ör lateral point load applied to rigid pile çap, however in this study, it is applied to a distributed load case, in order to represent the soil pressure. The rrıecharıizsrn of developrnent of lateral l y distributed force acting on reaction pile in a row due to surrounding ground undergoing plastic deformation is discussed and İts theoretical analysis is carried out considering the interval between piles.