Stratejik planın hizmet verenler ve alanlar üzerindeki etkisi ?İnegöl Belediyesinde bir uygulama?
The effects of strategic plan on service providers and service users 'an application in İnegol Municipolity'
- Tez No: 235368
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FUAT OKTAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Stratejik Planlama, Yerel Yönetimlerde Stratejik Planlama, Strategic Planning, Strategic Plan in Public Administration
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
Dünyada yaşanan, ekonomi, siyaset anlayışı, şirket ve kamu yönetimi, bilim ve teknolojideki gelişmeler, devletlerin yapısında uzun vadeli etkilere yol açacak önemli değişim ve gelişim süreçlerinin yaşanmasına neden olmaktadır. Bu hızlı değişimler, eski yönetim anlayışlarını değiştirmiş ve kamu yönetim anlayışımızda da köklü değişikliklere gidilmesine yol açmış diğer bir değişle çağdaş yönetim anlayışının baskın olması sonucunu doğurmuştur. Dinamik ve hızlı değişime ve gelişime ayak uydurabilmek ve bu süreci yönetmenin öne çıkan tekniklerinden birisi de stratejik planlama ve stratejik yönetim olarak karşımıza çıkmaktadır.Bu Tez Çalışmasında; 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu gereği Stratejik Plan yapmakla yükümlü yerel yönetimlerden olan Stratejik Planın İnegöl Belediyesin de hizmet verenler ile alanlar üzerindeki etkisi ele alınmaktadır.Bu çalışmada İnegöl Belediyesinde yapılan stratejik plan uygulamasının 02.01.2007 ila 31.12.2007 tarihleri arasında izleme ve değerlendirmeleri ile stratejik plan uygulama adımları, yürütülen projeler, stratejik plan performans programı haftalık olarak izlenmiş ve aylık analizleri yapılarak değerlendirilmiştir. Yapılan çalışmada bir yıl sürecinde stratejik plan hazırlık süreci ile stratejik planın uygulanması esnasındaki değişimlerin hizmet verenler ile hizmet alanlar üzerindeki etkileri saha araştırmaları ile incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The developments in the economy, understandings of politics, firm and public administration and science and technology engender important changes that have long-term effects in state structure. Those rapid alternations change the old administration understandings and give rise to some radical changes in Turkey?s public administration. Strategic planning and strategic administration are appeared as part of the vital technique to keep abreast of the dynamic and rapid changes, and to manage this process.In this thesis, the effects of strategic plan on service providers and service users in Inegol Municipality which obliged to do strategic planning in accordance with Article 5018 the Law of Public Fiscal Administration and Control is discussed with time series model.In this work, the steps of strategic planning application in Inegol Municipality, and tracking and evaluation studies of it between 02.01.2007-31.12.2007, the executed projects, and performance program of strategic planning were pursued and analyzed periodically. In addition to these, effects of the changes in the strategic planning preparation process and the application of the plan on service providers and service users are analyzed with field researchs.