Özel ilköğretim okullarında çalışan İngilizce öğretmenlerinin hizmet içi eğitim çalışmalarına bakışları
The viewpoint f english teachers in private schools on in-service trainings
- Tez No: 235583
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEYFİ TOP
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: İngilizce Öğretmeni-Hizmet İçi Eğitim-Motivasyon, Teachers of English-In-service Trainings-Motivation
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu Tez çalışmasında; Özel ilköğretim Okullarında çalışan İngilizce Öğretmenlerinin almış oldukları Hizmet içi Eğitim çalışmaları hakkındaki görüşleri ele alınmıştır.Çalışma, İstanbul ilinde 2007-2008 Eğitim ve Öğretim yılının ikinci döneminde kuruluş, işleyiş ve hedefleri bakımından bir birine eş değer altı özel okulda toplam yüz İngilizce öğretmenine uygulanmıştır. Araştırmada anket yoluyla verilere ulaşılmış ve elde edilen sonuçlar tezin geliştirilen teorisine dayanılarak yorumlanmıştır.Beş başlık altında toplanarak hazırlanan sorular ile İngilizce öğretmenlerinin Hizmet İçi Eğitim çalışmaları hakkındaki görüşleri açıklanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis,the viewpoint of English Teachers in private schools on in-service trainings is handled.This piece of work was applied to totally 100 English Teachers in 6 private schools which are equal in terms of establishment,process and mission.The results of survey is commented by applying the frame of settled theory.The viewpoint of English Teachers tried to be explained with the help of survey questions ,which are gathered and listed under five main titles.