An Evaluation of Bahçelievler-Çayyolu urban corridor within the contents of urban transportation master plan
Ulaşım ana planı temelinde Bahçelievler-Çayyolu koridorunun değerlendirilmesi
  1. Tez No: 23566
  2. Yazar: ERCAN ÖKSÜZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYHAN İNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Şehir Ulaşım Planlaması, Trafik Yönet imi, Kısa ve Uzun Vade Planlama, Ulaşım Ana Planı ve Koridor Planlaması, Urban Transportation Planning, Transport System Management, Short and Long Range Planning, Master Plans and Corridor Planning
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 311
Özet
oz ULAŞIM ANA PLANI TEMELİNDE BAHÇELIEVLER-ÇAYYOLU KORİDORUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ ÖKSÜZ, Ercan Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Ayhan İNAL Eylül, 1992, 287 sayfa Şehiriçi ulaşım nazım planlarının sonuçları olan ulaşım sistem önerileri, bölgesel sosyo-ekonomik karak- terleri girdi olarak kullanan modellerden elde edilen çözümlerdir ve bu nedenle koridorlardaki ulaşim problem lerinin çözümlerinde yetersiz kalabilirler. Ulaşım tale bine etki eden ulaşım sistem karakterleri ve faktörleri, ulaşıma bağlı olan problemleri belirlemek için tanımlan mıştır. Ankara-Eskişehir koridoru, ulaşım ana planın bu koridor üzerindeki etkisini Ölçmek üzere bir alan çalış ması olarak seçilmiştir. Koridor üzerindeki belli kontrol noktalarında yapılan sayımlar, ulaşım ana planı tasarım larıyla karşılaştır ılmıştir. Ulaşım ana planında yapılan ulaşım sistem önerilerinin, hedef yıldaki talebi karşı layamayacağı anlaşılmıştır.Önerilen sistemlerin yetersizliğini gidermek üzere uzun vadeli çözümlerle birlikte, mevcut bölgesel ulaşım sorunlarını çözmek için kısa vadeli çözümler bağımsız olarak veya gruplar halinde kullanılabilirler.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN EVALUATION OF BAHÇELIEVLER-CAYYOLU URBAN CORRIDOR WITHIN THE CONTENTS OF URBAN TRANSPORTATION MASTER PLAN ÖKSÜZ, Ercan M.S. in Civil Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ayhan İNAL September, 1992, 287 pages Transport system proposals as outputs of urban transportation master plans are solutions obtained by models which utilize zonal socio-economic characteristics as inputs and therefore may be weak in handling transpor tation problems in urban corridors. Transport system characteristics and factors contributing to travel demand were defined to identify transportation related problems. Ankara-Eskisehir corridor was selected as case study to evaluate the effectiveness of master plan along this corridor. The traffic counts at specific control points along the corridor were compared with those of master plan projections. It was determined that transport system proposals in master plan will be short of meeting the demand at target year. nxShort term solutions may be applied independently or in groups to solve existing local transportation problems together with long term solutions to meet the inefficiency of proposed systems.