Computer aided instruction: A survey and a case study
Bilgisayar destekli eğitim: Genel araştırma ve alan çalşması
- Tez No: 23565
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FARUK TOKDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Bilgisayar- Yönetiminde Eğitim, Bilgisayar Okuryazarlığı, Bilgisayar-Destekli Eğitim, Yazarlık Dilleri, Yazarlık sistemleri, Akıllı Bilgisayar- Destekli Eğitim, Eğitim Ağlan, Computer-Managed Instruction, Computer Literacy, Computer-Aided Instruction, Authoring Languages, Authoring Systems, Intelligent Computer-Aided Instruction, Educational Networks
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 210
Özet
oz BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM: GENEL ARAŞTIRMA VE ALAN ÇALIŞMASI ÖZAVCI, Hüseyin Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Faruk Tokdemir Şubat, 1992, 200 sayfa Bu çalışmada, bilgisayarların eğitimde kullanımı konusunda genel bir araştırma yürütülmüştür. Çalışma, Türkiye'de yapılan çalışmaları ve piyasada bulunan yazarlık sistemleri hakkında bilgi de içerir. Pascal öğrenen kişiler için LinkWay yazarlık sistemi kullanılarak, bilgisayar programlarında kendi kendini çağırma konusunda bir eğitim yazılımı IBM ve IBM uyumlu kişisel bilgisayarlar için geliştirilmiştir. Bu çalışmada geliştirilen eğitim yazılımı tartışılmış ve LinkWay'in özellikleri de ayrıca verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTER AIDED INSTRUCTION: A SURVEY AND A CASE STUDY öZAVCI, Hüseyin M.S. in Computer Engineering Supervisor: Asst. Prof. Dr. Faruk Tokdemir February, 1992, 200 pages In this study, a general survey about the usage of computers in education has been conducted. It, also, includes the studies that have been made in Türkiye; and gives information about the authoring systems that are available in market. A courseware about recursion for Pascal learners has been developed by using the LinkWay authoring system for the IBM PCs and compatibles. The courseware developed in this study is discussed and the characteristics of LinkWay are, also, given.