Varoluşçu felsefe ve Albert Camus'un ?Yanlışlık? adlı oyununundan hareketle bir kısa film üretim süreci
Process of a short film production derived from an Albert Camus play ? Misunderstanding? and existentialist philosophy
- Tez No: 236095
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÇETİN SARIKARTAL, ÖĞR. GÖR. EZEL AKAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Felsefe, Sahne ve Görüntü Sanatları, Philosophy, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Misundertsanding, Albert Camus, Existentialist Philosophy, Dramaturgy
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 40
Özet
Film ve Drama Bölümü Yüksek Lisans Programı'nda yönetmenlik eğitimi gören Hasan Süzer tarafından Albert Camus'un ?Yanlışlık? adlı oyunun kısa filme uyarlanma süreci ele alınmıştır. Bu bağlamda Varoluşçu Felsefe'ye de değinilmiştir. Bu çalışma; filmin oluşması sürecinde yapılmış olan ön çalışmaları, metin incelemelerini, çekim süreci ve sonrasını kapsayan bir ürün olarak sunulmaktadır.ANAHTAR KELİMELER : Yanlışlık, Albert Camus, Varoluşçu Felsefe, Dramaturgi.
Özet (Çeviri)
The process of staging the play ?MISUNDERSTANDING ,? written by Albert Camus , has been handled by Hasan Süzer who is training in Film and Drama Master?s Program. In this context Existentialist Philosophy has been taken into consideration. This study is based on examination of the play?s process of preparing for the performance, play-text study , staging process and post production.